Haberler

Cezayir Dizileri Türklerin Tecrübesinden İstifade Ediyor

Cezayir, çekim aşamasındaki iki dizi için Arap halklarının büyük ilgi gösterdiği Türkiye'nin sinema ve dizi sektöründeki tecrübelerinden istifade ediyor.

Cezayir, çekim aşamasındaki iki dizi için Arap halklarının büyük ilgi gösterdiği Türkiye'nin sinema ve dizi sektöründeki tecrübelerinden istifade ediyor.

Cezayirli Eş-Şuruk Medya Yapım Şirketi ile Türk teknik ekibi, halihazırda çekimleri devam eden iki Cezayir dizisinde iş birliği yapıyor.

Osmanlı döneminde yaşamış Cezayirli bir kaptanın hikayesinin anlatıldığı "Er-Reis Corso" ile Cezayir'de 90'lı yıllarda yaşananların hikaye edildiği dönem dizisi "O Günler"in yapımında tecrübe edilen iş birliğinin olumlu sonuçlar verdiği belirtiliyor.

Komedi dizisi olan "Er-Reis Corso"nun çekimleri mart ayının başından bu yana İstanbul'daki tarihi mekanlarda devam ediyor. Mısırlı yönetmen Adil Edib'in yönettiği dizinin çekimlerine Türk teknik ekibi destek oluyor.

Türk dizilerine büyük ilgi

Öte yandan son yıllarda Cezayir lehçesiyle yayınlanan Türk dizilerine, büyük bir rağbet olduğu, bu dizilerin diğerlerini deyim yerindeyse adeta "silip süpürdüğü" ifade ediliyor.

Bu kapsamda, Şuruk Medya Yapım Şirketi Arap ülkeleri arasında en çok izlenme oranına sahip "Diriliş Ertuğrul"un yanı sıra "Muhteşem Yüzyıl", "Küçük Gelin", "Kurtlar Vadisi" ve "Filinta" gibi dizilerin de yayın hakkını alarak, Arap izleyicilerin bu yöndeki taleplerini karşılıyor.

Cezayirli sinema eleştirmeni Cemaleddin Hazurli, konuya dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinema ve dizi yapımında tecrübe edilen Türk-Cezayir iş birliğinden övgüyle söz ederek, "İster Cezayir-Fas, ister Cezayir-Türk yapımı olsun ortak tecrübeler önemlidir." ifadelerini kullandı.

Hazurli, " Türkiye'nin tecrübesi çok önemli. Burada temel konu, Cezayir'in dışa açılması. Önemli olan diğer ülkelerle iş birliği içinde başarılı işler ortaya koyma fikri." diye konuştu.

"Türk film endüstrisi küresel tarzda çalışıyor." diyen Hazurli, temel hedeflerinin, Türklerin bu alandaki tarzından faydalanarak, Cezayir sinemasını iyileştirmek olduğunu söyledi.

Cezayirli oyuncu Abdulhak bin Maruf da ülkesinin olumlu sonuçlanmış ulusal ve yabancı deneyimlerden ve uluslararası niteliklere sahip dizi ve filmler üreten Türklerin tecrübelerinden ilham aldığını belirterek, "Türk dizileri, Cezayir ve diğer ülkelerdeki şehir ve köylerin tamamında keyifle takip ediliyor." diye konuştu.

Cezayirlilerin hikaye ve destanlardan keyif aldığına işaret eden Bin Maruf, "Cezayirliler, Türkiye ve Türk kültürünün yanı sıra İslam coğrafyasındaki kültür çeşitliliğini keşfettiler." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Cezayir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title