Haberler

Cezayir'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Eski Başbakan Sellal: "Buteflika'nın sağlık durumu, ülkeyi yönetecek kadar iyi"

Eski Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal, Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın sağlık durumunun ülkeyi yönetmesine engel olmayacağını söyledi.

Buteflika'nın seçim kampanyasını yürüten Sellal, başkent Cezayir'de seçim sonuçlarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, "Buteflika'nın sağlık durumu ülkeyi yönetecek kadar iyi" dedi. Sellal ayrıca seçim günü Buteflika'yla uzun süren birkaç görüşme yaptığını ve kendisinden seçim sonrası dönemle ilgili değerlendirmeler aldığını ifade etti.

Buteflika'nın dördüncü dönem cumhurbaşkanı seçilmesini, "halkın duyduğu güvenin göstergesi" şeklinde değerlendiren Sellal, "Cumhurbaşkanının yardımcıları, sağlıklı işleyen bir kafa yapısı ile siyasi ve diplomatik deneyime ihtiyaç duyar. Buteflika tüm bu özellikleri kendinde barındıran biri" diye konuştu.

Cezayir'de dün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerini, resmi olmayan sonuçlara göre, bu dönem dördüncü kez aday olan Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın kazandığı açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı adaylarından eski Başbakan Ali bin Felis ise sonuçları kabul etmediğini, itiraz için siyasi ve barışçıl tüm yollara başvuracağını söylemişti.

Anayasa Konseyi'nin, Cezayir Seçim Kanunu'nun 145. maddesi uyarınca, oy pusulalarının teslim tarihinden itibaren 10 gün içerisinde kesin sonuçları açıklaması gerekiyor. - Cezayir

Kaynak: AA / Güncel

Cezayir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title