Haberler

Cezayir'deki Bombalı Saldırılar

Cezayir İçişleri Bakanı Yezid Zerhuni, Bomba Yüklü Araçlarla Düzenlenen Eş Zamanli Saldırıların Arkasında El Kaide'nin Yerel Kolu Olarak Bilinen Salafist Vaaz ve Savaş Grubu (Gspc) Olduğunu Söyledi.

Cezayir İçişleri Bakanı Yezid Zerhuni, bomba yüklü araçlarla düzenlenen eş zamanli saldırıların arkasında El Kaide'nin yerel kolu olarak bilinen Salafist Vaaz ve Savaş Grubu (GSPC) olduğunu söyledi.

Cezayir'in başkenti Cezayir'de düzenlenen bombalı saldırıların El Kaide'nin yerel kolu tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Cezayir İçişleri Bakanı Zerhuni, "Saldırıların El Kaide'nin Cezayir kolu olan GSPC tarafından gerçekleştirildiğinden eminiz" dedi. Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Dairesi'den yapılan açıklamada, saldırıların hedefinin BM olduğu ifade edildi. BM Mülteci Dairesi Başkanı Antonio Guterres, BBC'ye verdiği demeçte, "Saldırıların BM'yi hedef aldığı açıktır. Bu konuda

hiçbir şüphemiz yok. Saldırılardan biri BM binasına çok yakın bir yerde gerçekleşti. Doğal olarak saldırıların BM'yi hedef aldığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu arada, ilk bilgilerde saldırılarda 60'ın üzerinde ölü olduğu açıklamaları, Cezayir Hükümeti tarafından yalanlandı. Resmi açıklamaya göre, eş zamanlı düzenlenen iki ayrı saldırıda toplam 22 kişi hayatını kaybetti. BM'den yapılan açıklamada da, BM çalışanı 4 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de kayıp olduğu ifade edildi.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title