Haberler

Cezayir

Cezayir'de iktidardaki Ulusal Özgürlük Cephesi Partisi'nden (FLN) 8 bakan, partinin Genel Sekreteri Abdulaziz Bilhadim'den görevi bırakmasını istedi.

Cezayir'de iktidardaki Ulusal Özgürlük Cephesi Partisi'nden (FLN) 8 bakan, partinin Genel Sekreteri Abdulaziz Bilhadim'den görevi bırakmasını istedi.

Bakanlar yayınladıkları ortak bildiride, Bilhadim'den "parti içindeki krizin sona ermesi için görevi bırakarak, yeni genel sekreter seçiminin yolunu açmasını" talep etti.

Yayınlanan bildiride Bilhadim "Devlet kurumlarını kişisel çıkarları için kullanmakla" suçlandı, onun döneminde partinin parlamento seçimlerinde düşen oy oranına vurgu yapıldı.

Bilhadim'in 2014 yılı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı düşündüğü ifade edilen bildiride,"Bugünden itibaren Bilhadim'in yetkesini reddediyoruz, görevi bırakmasını istiyoruz" ifadesi kullanıldı.

Cezayir'in iktidardaki partisi FLN'de birkaç aydır, genel sekreteri ve muhalif liderleri arasında "Bilhadim'in partinin siyasi çizgisinin dışına çıktığı" iddiasıyla anlaşmazlık ve kriz yaşanıyor.

Parti içinde ortaya çıkan "Ulusal Özgürlük Cephesini Düzeltme Hareketi"nin Bilhadim'in istifa etmesi taleplerinin daha önce ondan yana tavır alan ilgili bakanlar tarafından kabul görmediği biliniyor.

Bildiride, Yüksek Eğitim Bakanı, Ulaşım Bakanı, Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Adalet Bakanı, Sağlık Bakanı, Çiftçi Bakanı, Çalışma Bakanı, Posta Bakanı ve Parlamento İlişkileri Bakanı'nın imzası bulunuyor.

Geçmişte Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika'nın özel temsilciliği görevinde de bulunan Bilhadim, 2005 yılından beri partide Genel Sekreterlik görevini yürütüyor.

Muhabir: Yusuf Dıyaeddin / Zeynep Hilal Karyağdı / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tarkan Demir - CEZAYİR

Kaynak: AA / Dünya

Cezayir Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title