Haberler

Cezasını Ot Temizleyerek Çekiyor

Çıkan kavgada çevreye verdiği zarar nedeniyle verilen hapis cezası, kamu kurumunda görev yapmaya çevrilen Mehmet Başyiğit, köy muhtarlığı bünyesinde mera alanlarındaki otları temizliyor Başyiğit."Hem köyüme faydam oluyor, hem de cezamı çekiyorum".

Çine ilçesinde geçen yıl karıştığı olay nedeniyle hapis cezasına çarptırılan Mehmet Başyiğit (53), cezasını köyde ot temizleyerek çekiyor.

Mehmet Başyigit, Aydın'da karıştığı olayda çevreye zarar verdiği gerekçesiyle 200 gün hapis cezasına çarptırıldı, bu 4 bin lira para cezasına çevrildi. Parayı ödeyemeyince, cezası bir kamu kurumunda ücretsiz çalışmaya döndürülen Başyiğit, dilekçeyle mahkemeye başvurarak Çine Evciler Köy Muhtarlığı'nın hizmetinde çalışmak istediğini bildirdi.

Mahkenin talebi uygun görmesinin ardından Başyigit, Evciler Köyü muhtarlığının kendisine verdiği görev gereği, günde 4 saat mera alanında kuru otları temizleyerek cezasını çekmeye başladı. Başyiğit'in cezasının 66 günde tamamlanacağı bildirilirken, her gün Çine Jandarma İlçe Komutanlığı ekiplerince de üstlendiği görevi yapıp yapmadığının kontrol edildiği bildirildi.

Başyigit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üstlendiği bu görev gereği maaş almadığını, para cezasının ödendiğini bildirdi. Başyiğit, "Para cezasını ödemediğim için 2 gün cezaevinde kaldım, bu süre bile son derece yıpratıcıydı. Cezaevinde olmak çok kötü bir şey, sağlığınız, psikolojiniz bozuluyor. O nedenle ne olursa olsun dışarıda olmak çok daha iyi. Hem köyüme faydam oluyor, hem de cezamı çekiyorum" dedi.

Başyğit'in cezasını nisan ayından bu yana çektiği, haziran ayı sonunda tamamlayacağı öğrenildi. - Aydın

Kaynak: AA / Güncel

Evciler Aydın Çine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title