Haberler

"Cezasını Çekeriz Ama Resesyon Olmayacak"

ABD'de Düşük Gelen Ekonomik Verilerin Ardından Başlayan Resesyon (Ekonomik Küçülme) Tartışmalarına ABD Hazine Bakanı Henry Paulson Nokta Koydu.

ABD'de düşük gelen ekonomik verilerin ardından başlayan resesyon (ekonomik küçülme) tartışmalarına ABD Hazine Bakanı Henry Paulson nokta koydu.

Times'a konuşan Paulson, ABD'nin yaşanan finansal çalkantının cezasını ödeyeceğini, ancak büyümenin sağlıklı bir şekilde süreceğini kaydetti. Paulson, "herhangi bir resesyon görünümü yok" ifadesini kullandı.

Yaşanan krizin etkilerinin bazı piyasalarda geçmeye başladığına işaret eden Paulson, etkilerinin her yerde farklı farklı görüldüğünü kaydetti.

ABD'de geçen hafta açıklanan ve son 4 yılda ilk kez düşüş gösteren istihdam rakamlarına da değinen Paulson, kamu dışarıda tutulduğunda özel sektörde istihdamın arttığına dikkat çekti.

Ekonominin mevcut görünümü ile önceki finansal krizleri karşılaştıran Paulson, en büyük farkın global ekonominin sağlamlığı olduğunu ve bu durumun ABD için önemli bir destek sağlaığını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title