Haberler

'Cezası Affedilen Hükümlü PKK'lı Değil'

Cumhurbaşkanlığı, Kalan Cezası Affedilen Mehmet Akatekin'in, PKK Mensubu Değil, Sol Bir Örgüte Üye Olmaktan Ceza Aldığını Açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı, kalan cezası affedilen Mehmet Akatekin'in, PKK mensubu değil, sol bir örgüte üye olmaktan ceza aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, bazı gazetelerde ve internet ortamında yayınlanan haberlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün PKK mensubu bir hükümlüyü affettiği yönünde iddialara yer verildiği hatırlatıldı. Habere konu olan ve kalan cezası affedilen Mehmet Akatekin'in yasadışı sol bir örgüte üye olmaktan ve diğer fiillerinden dolayı ceza aldığı belirtilerek, 'İlgili mahkeme ve Yargıtay ilamlarında adı geçenin PKK terör örgütü mensubu olduğuna ilişkin bir bilgi bulunmamaktadır' denildi.

Cumhurbaşkanı Gül, Adli Tıp Kurumu'nca düzenlenen raporlara göre vücudu tamamen felç olan Derviş Uzun ile şizofren hastası Mehmet Akatekin'in sağlık sorunları nedeniyle kalan cezalarını Anayasa'nın 104. maddesi uyarınca kaldırmıştı. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title