Haberler

Cezaevine Suçlu Giren, Sanatçı Çıkıyor

Adalet Bakanlığı Mahkumları Meslek Sahibi Yapıyor. Türkiye Genelindeki 32 Cezaevinde Bulunan Bin 500 Mahkum Mesleki Eğitim Kursunu Bitirdi.

Adalet Bakanlığı mahkumları meslek sahibi yapıyor. Türkiye genelindeki 32 cezaevinde bulunan bin 500 mahkum mesleki eğitim kursunu bitirdi.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği projeler kapsamında bugüne kadar yüzlerce hükümlü ve tutuklu meslek sahibi oldu. Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP), ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde mesleki eğitim atölyelerinin kurulmasını teşvik ederken, bu atölyelerde verilecek eğitimler için gerekli mal, makine ve ekipman ile eğitici giderlerini karşılıyor. İki kurumun birlikte gerçekleştirdiği SRAP Yerel Girişimler Programı kapsamında geçtiğimiz yıl 32 cezaevinde bin 500 hükümlü ve tutuklu, tahliye sonrasında kolay iş bulabilmeleri veya kendi işlerini kurabilmelerini sağlayacak meslek edindirme kurslarına katıldı. SRAP Yerel Girişimler Programı kapsamında Türkiye genelinde 63 eğitim projesine toplam 1 milyon 160 bin YTL destek verilirken, 756 bin YTL kaynak aktarıldı. SRAP tarafından bugüne kadar cezaevlerinde ayakkabı imalatçılığı, duvar örme, fayans, sıvacılık, seramik, sıhhi tesisatçılık, boya-badana, ağaç-metal işleri, elektrik, doğalgaz, oto bakım onarım, aşçılık, konfeksiyon, kuaförlük, berberlik, kaynakçılık, takı-tasarım, kartonpiyer, trikotaj, seracılık, dokumacılık, PVC kapı-pencere yapımı gibi mesleki eğitim konularına destek verildi. Hükümlü ve tutuklular, Sosyal Riski Azaltma Projesi Yerel Girişimler Programı çerçevesinde verilen mesleki eğitim kurslarından yararlandırılırken muhtaç durumdaki aileleri de SRAP-Şartlı Nakit Transferi programı kapsamında çocuklarını okula göndermeleri ve sağlık kontrollerini yaptırmaları kaydı ile eğitim ve sağlık yardımlarından da yararlanabiliyor. Tutuklu ailelerinin SRAP-Yerel Girişimler Programı çerçevesinde gelir getirici proje başvurusu yapması da teşvik edilerek gelir elde etmeleri de sağlanıyor. Ayrıca eğitim atölyelerinde üretim materyallerinin satışından elde edilen gelirlerin bir bölümü mahkumlara harçlık olarak kalıyor. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı ayrıca kursların devamlılığını arttırarak yararlanıcı sayısının attırılması çalışmalarına da halen devam ediyor.

(SC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title