Haberler

Cezaevindeki İki Kardeş Resim Sergisi Açtı

Diyarbakır'da Müebbet Hapis Cezasına Çarptırılan ve 16 Yıldır Cezaevinde Bulunan İki Kardeş Resim Sergisi Açtı.

Diyarbakır'da müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 16 yıldır cezaevinde bulunan iki kardeş resim sergisi açtı.

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan ve müebbet hapis cezası alan Mehmet ve Emin Fidancı kardeşlerin yağlı boya resim sergisi, Dağkapı Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen törenle açıldı. Serginin açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, E Tipi Cezaevi Müdürü İsmail Gül ve çok sayıda mahkum yakını katıldı. Sergiyi gezen Vali Mutlu, insanın her yerde insan olduğunu, insanın duygu dünyasının hangi şartlarda olursa olsun zengin kaldığını, sergide bunu çok

net gördüklerini söyledi. Vali Mutlu, iki mahkumun 5 aylık çalışması sonucunda serginin açıldığını ifade ederek, ''Birbirinden güzel tablolar sergileniyor. Biz de valilik olarak destek olmak için 2 tablo satın aldık. İnsanlara her yerde bu tür eğitimler verilmeli. Cezaevindeki insanlar da bizim insanlarımızdır. Onlara da bu imkanların sunulması lazım" diye konuştu.

Cezaevlerinin aynı zamanda birer eğitim kurumu olduğunu söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ise, "Suç işleyip cezaevine gelen insanların yeteneğini ortaya çıkarıyoruz. E tipi cezaevinde bu yıl bakırcılık ve resim gibi dallarda 15 kurs açtık. Sağladığımız kurs imkanları tabii ki küçümsenemez, ama böyle çok ahım şahım şeyler değil. Bizim insanımız bu kadar yetenekli olduğu için ortaya böyle güzel eserler çıkıyor" dedi.

16 yıldan bu yana cezaevinde yatan Fidancı kardeşlerin resim sergisi, bir hafta boyunca açık kalacak.

(ME-AYŞ-NK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title