Haberler

Cezaevinde Sıra Gecesi

Adana E ve F Tipi Cezaevi İnfaz Kurumu Personeline Yönelik Düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Kapasite Geliştirme Kursu Sertifika Töreni, Cezaevinde Sıra Gecesiyle Yapıldı. Mahkumlar Sıra Gecesinde Okunan Türkülerle Gözyaşlarına Boğuldu.

Adana E ve F Tipi Cezaevi İnfaz Kurumu personeline yönelik düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Kapasite Geliştirme Kursu sertifika töreni, cezaevinde sıra gecesiyle yapıldı. Mahkumlar sıra gecesinde okunan türkülerle gözyaşlarına boğuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı-Sivil Toplumu Kalkındırma Hareketi arasında yapılan protokol gereği ilk kez Adana E ve F Tipi Cezaevi İnfaz Kurumu personeline yönelik düzenlenen AB Kapasite Geliştirme Kursu sertifika töreni, Kürkçüler Cezaevi'nde yapıldı. AB Genel Sekreterliği Proje Yönetim Birimi sorumlusu Ege Erkoçak, Türkiye'nin AB'ye üye olma yolunda attığı adımlar çerçevesinde cezaevi personeli eğitiminin önemli olduğunu belirterek, bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Törende cezaevindeki mahkumlardan oluşan bayan ve erkek folklor ekiplerinin gösterileri de katılanlara eğlenceli dakikalar yaşattı. Gösterilerin ardından cezaevi personelinin düzenlediği sıra gecesinde ise sahnede çiğköfte yapılıp konuklara ikram edildi. Sıra gecesinde seslendirilen türküler mahkumları duygulandırdı. Bazı mahkumlar türkülere eşlik ederken gözyaşlarına boğuldu.

Daha sonra 90 gün boyunca AB Kapasite Geliştirme Eğitimi alan cezaevi personeline Adana Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Eroğul, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş ve Adana Baro Başkanı İbrahim Gazioğlu tarafından sertifikaları verildi.

(AC-AB-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title