Haberler

Cezaevinde Bağımsız Milletvekili Seçilen Sebahat Tuncel'in Ailesi, Örgüt İddialarını Yalanladı

İstanbul'dan Bağımsız Milletvekili Seçilen ve PKK Üyesi Olduğu İddiasıyla Gebze M Tipi Cezaevi'nde Tutuklu Bulunan Sebahat Tuncel'in (32) Malatya'daki Ailesi, Herhangi Bir Örgütle Bağlantılarının Olmadığını Öne Sürdü.

İstanbul'dan bağımsız milletvekili seçilen ve PKK üyesi olduğu iddiasıyla Gebze M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sebahat Tuncel'in (32) Malatya'daki ailesi, herhangi bir örgütle bağlantılarının olmadığını öne sürdü.

Bağımsız milletvekili seçilen Sebahat Tuncel'in Malatya'nın Yazıhan ilçesi Balaban köyünde oturan ailesi, kızlarının milletvekili seçilmesinden dolayı mutlu olduklarını ancak herhangi bir örgütle bağlantılarının olmadığını ifade etti.

Amca Celal Tuncel, "Milletvekili olmasından dolayı gereken yapıldı. Üniversiteye bitirdi, köye geldiğinde burada çalışırdı. Onun herhangi bir örgütle işi yoktur" dedi.

Anne Meryem Tuncel, "İlk duyduğumda mutluluk yaşadım. Kolay bir şey değil, benim kızım cezaevindeydi. Cezaevi kapısı çok zor. Onu en son 19 Mayıs'ta açık görüşte gördüm. Kızımdan istediğim, ne savaş olsun ne de anneler ağlasın. Bütün milletvekillerinden bunu istiyorum. Herkes kardeş kardeş yaşasın. Herkes insandır. Herkesin çocukları var. Anne olmak çok zor bir şey" ifadelerini kaydetti.

Anne Tuncel, "Hiçbir örgüte üye değiliz çünkü biz öyle bir aile değiliz" diyerek çocuklarının askere gidişinden sonra kendisine hep başarı belgeleri geldiğini de söyledi.

Sebahat Tuncel'in kız kardeşi Nalan Tuncel, ablasının milletvekili seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söylerken, diğer amca İsmet Tuncel ise "Türk halkı adına çok mutlu oldum. Yeğenim çok iyi bir insan. Türk insanına çok faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Bu arada, Sebahat Tuncel'in ilköğretimini Akçadağ ilçesi Ören kasabasında yaptığı, liseyi Malatya merkez Gazi Lisesi'nde okuduğu, üniversite öğrenimini ise Mersin'in Mut ilçesindeki Meslek Yüksekokulu Tapu Kadastro Bölümü'nde yaptığı belirtildi.

(BK-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title