Haberler

Cezaevi Değil Sanki Eğitim Yuvası

Adı Duyulduğu Zaman Bir Çok İnsana Soğuk Gelen Cezaevleri Gerçekleştirilen Çalışmalarla Bir Eğitim ve İş Yuvası Haline Gelebiliyor. Ordu Efirli Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi de Düzenlediği Kurslar Sebebiyle Adeta Bir Eğitim Yuvası Gibi Faaliyet Gösteriyor.

Adı duyulduğu zaman bir çok insana soğuk gelen cezaevleri gerçekleştirilen çalışmalarla bir eğitim ve iş yuvası haline gelebiliyor. Ordu Efirli Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi de düzenlediği kurslar sebebiyle adeta bir eğitim yuvası gibi faaliyet gösteriyor.

Geçmiş yıllarda düzenlenen kurslarla yüzlerce hükümlünün okuma yazma öğrenmesine, açık öğretim fakültelerine girmesine ve bir çok meslek öğrenmesine sebep olan cezaevi yönetimi, 2007 yılında da eğitim ve mesleki kursları aralıksız sürdürdü. Ordu Efirli Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi Müdürü Hasan Savaşçı, 2007 yılı başında açılan 1. kademe okuma-yazma kursuna 39 hükümlünün katıldığını, şu anda yapılan 2. kademe kursuna 14 hükümlünün devam ettiğini belirtti. Cezaevinde kalan 62 hükümlü ve tutuklunun Açık

Öğretim Okulu'na, 37 hükümlü ve tutuklunun Açık Öğretim Lisesi'ne, 13 hükümlü ve tutuklunun ise Açık Öğretim Fakültesi'ne devam ettiğini belirten Savaşçı, "Bu yıl Açık Öğretim Okulu'ndan 10, Açık Öğretim Lisesi'nden 5 tutuklu ve hükümlü mezun oldu. Halen 141 tutuklu ve hükümlü de eğitimine devam ediyor" dedi.

Meslek edinme kursları ise her zaman ağırlık verdiklerini, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüleri topluma kazandırma yolunda hassas olduklarını da kaydeden Hasan Savaşçı, "Cezaevinde meslek edinme kursları kapsamında bilgisayar, terzi, biçki-dikiş, berberlik, Türk halk müziği, arıcılık kursları veriliyor. Yılın ilk yarısında açtığımız 1. kademe kurslarında 92 tutuklu ve hükümlü belge almaya hak kazandı. Şu anda bu kursların 2. kademesini düzenliyoruz ve halen 83 tutuklu ve hükümlü kurs görüyor" diye

konuştu.

Bu kursların yanı sıra cezaevine bir anlık öfke ile işledikleri suçlardan dolayı gelen tutuklu ve hükümlülere psikolojik gelişim programı da uygulandığını kaydeden Savaşçı, halen 18 tutuklu ve hükümlüye öfke kontrol dersleri verildiğini de kaydetti. Savaşçı, zaman zaman cezaevinde konferanslar verildiğini, münazaralar ve bilgi yarışmaları da yapıldığını sözlerine ekledi.

(MAK-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title