Haberler

Çeyrek Asırda Gelen Satış Rekoru…

Güncelleme:

KIA'nın başarılı SUV modeli Sportage, 25. yıl dönümünde önemli bir kilometre taşına imza atarak, ulaşılması zor bir rekor kırdı.

'ŞehirliSUV' kavramının öncüsü olarak ilk kez 1991 yılında Tokyo Otomobil Fuarı'nda örtüsü kaldırılanSportage, 2016 ve 2017 yıllarındaiki yıl üst üste en çok satan KIA modeli olarak tarihe geçti.Dördüncü nesli satışa sunulduktan sadece 29 ay sonra 1 milyon barajını aşan Sportage, ardında bıraktığı çeyrek asırda toplam 5 milyonluk satış rakamı ile tüm zamanların en sevilen KIA modeli oldu.

KIA Motors, başarılı kompakt SUV modeli Sportage'ın tüm dünyada toplam 5 milyon adede ulaşan satış başarısını kutluyor. Satışa sunulduğu günden bu yana toplam dört nesil gören KIA Sportage, ilk nesli ile 500.000 adet satarken, ikinci nesli ile 7 yılda 1.223.776 adetlik satışa imza attı.Üçüncü jenerasyonu ile sadece 4 yılda 1 milyon barajını aşan Sportage, KIA'nın SUV pazarındaki başarısını gözler önüne serdi. KIA'nın yeni SUV ve Crossover modellerinin geliştirilmesine kılavuzluk eden Sportage, bu başarısı ile kompakt SUV pazarına yeni oyuncuların girmesini de tetikleyerek, öncü bir model olduğunu bir kez daha kanıtladı. 2016 yılında satışa sunulan dördüncü ve güncel nesil Sportage ise son derece başarılı bir satış grafiği izliyor. 2017 yılında dünya çapındaaylık ortalama 38.000 adetlik satışa ulaşan kompakt SUV Sportage, 2016 ve 2017 yıllarında KIA markasının en çok satan modeli olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

2018 yılına da hızlı bir başlangıç yapan Sportage;Ocak ayında 36.632, Şubat ayında ise 32.930 adetlik satış rakamlarıyla bir adım önde seyrediyor.25. yılında 5 milyona ulaşan satış adedi ile Sportage, hem KIA'nın hem de otomotiv sektörünün en dikkat çekici modelleri arasında bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tokyo Otomobil Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title