Haberler

Ceylanpınar Göçerlerine Kredili İskan

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Arazisinde Yaşayan "Göçerlerin" Başka Bir Arazide İskan Edilmelerini Sağlayan ve İsterlerse Yeni Yerleşim Yerinde Konut Yapabilmeleri İçin Kredi Kullanmalarına Olanak Sağlayan Yasa Teklifi Kabul Edildi.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazisinde yaşayan "göçerlerin" başka bir arazide iskan edilmelerini sağlayan ve isterlerse yeni yerleşim yerinde konut yapabilmeleri için kredi kullanmalarına olanak sağlayan yasa teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi.

KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli ve arkadaşlarınca hazırlanan, İskan Yasası'na bir madde eklenmesine ilişkin yasa teklifi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi. Kabul edilen teklife göre, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazisi içinde göçer olarak yaşadıkları ve hayvancılık dışında bir işle uğraşmadıkları anlaşılan kişiler, aileleriyle birlikte hak sahibi sayılacaklar. Söz konusu hak sahipleri, Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Yasası'nda getirilen sınırlamalara uyulmak koşuluyla, Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazisi dışında, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek bir arazide iskan edilecek.

Teklife göre göçerlere, hayvanlarını otlatmaları için mera, vasıflı arazi de tahsis edilecek. Göçerlere isterlerse yeni yerleşim yerinde konut yapmalarını desteklemek amacıyla, "kendi evini yapana yardım" metoduyla kredi kullandırılabilecek.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title