Haberler

Ceyhan, Ünüvar'ı Bağrına Bastı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti'nin gücünü milletten aldığını, millet arkalarında olduğu sürece karşılarında hiçbir gücün duramayacağını belirterek, "Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, ey Demirtaş, milletin kalbine girin. Milletin Kalbine girmeyen sandıktan çıkamaz" dedi.

Ceyhan girişinde kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından davullarla karşılanan Ünüvar, yaklaşık 500 araçlık konvoy eşliğinde ilçeye giriş yaptı. Eşi Sare Ünüvar ile birlikte seçim otobüsüne binen Necdet Ünüvar, yol boyunca Ceyhanlıları selamladı. Yoğun katılım nedeniyle yavaş yavaş ilerleyen konvoyda seçim otobüsünün önü zaman zaman vatandaşlar tarafından kesildi. Ellerinde bayraklar ve konfetilerle yol kenarında bekleyen Ceyhanlılar, Ünüvar'a sevgi gösterilerinde bulundular.

Şehir içinde yaklaşık bir saat süren selamlamanın ardından miting alanına gelen Ünüvar, vatandaşların yoğun ilgi nedeniyle konuşma yapacağı platforma güçlükle ulaşabildi. Ünüvar, eşi Sare Ünüvar ile birlikte, alanda toplanan binlerce kişiyi selamladı.

Havai fişek gösterisi eşliğinde, "Ceyhan seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atan kalabalık, Ceyhan'da doğan hemşehrileri Necdet Ünüvar'ı bağırlarını bastı.

AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Ulu ve Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk'ün konuşmalarının ardından mikrofonu eline alan Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yoğun sevgi gösterileri nedeniyle uzun süre konuşmasına başlayamadı.

Ünüvar, Ceyhan'daki coşkunun, kalabalığın, 7 Haziran'da AK Parti'nin yeniden güçlü bir şekilde iktidara geleceğinin göstergesi olduğunu belirtti. AK Parti'nin, gücünü milletten aldığını ifade eden Ünüvar, "Millet arkamızda durduğu sürece karşımızda hiçbir güç duramaz. Çok önemli bir seçimin arifesinde, Ceyhan kararını vermiştir. Ceyhan, yeniden 'AK Parti' demiştir, bugün bunu dosta düşmana duyurmuştur" dedi.

"Onlar konuşur, AK Parti yapar" diyen Ünüvar, "Seçimden sonra da 'AK Parti yapar, muhalefet yatar' diyeceğiz. Onlar bol bol vaatte bulunuyorlar, ama AK Parti 13 yıldır sürekli yapıyor, sürekli yapmaya da devam ediyor. Bugün DGM yok, olağanüstü hal yok, başörtüsü problemi yok, katsayı zulmü yok. Neden yok? Çünkü AK Parti var da ondan yok. AK Parti'nin olduğu yerde demokrasi vardır, AK Parti'nin olduğu yerde hürriyet vardır. AK Parti'nin olduğu yerde özgürlük vardır" şeklinde konuştu.

"CEYHAN ENERJİ ÜSSÜ OLACAK"

AK Parti iktidarının Adana ve Ceyhan'da gerçekleştirdiği yatırımlardan da bahseden Prof. Dr. Necdet Ünüvar, hızlı trenin, 2017'nin sonunda Adana'ya geleceğini belirtti. Konya-Karaman, Karaman-Ulukışla ve Ulukışla-Yenice hatları ile Adana-Mersin hattında çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini, Adana-Toprakkale hattında ise fizibilite çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Ünüvar, bütün bu çalışmalar bittiğinde, 2017'nin sonunda Ceyhanlı'nın, hızlı tren konforuyla önce Adana'ya, sonra Konya'ya, sonra Ankara'ya, oradan da İstanbul'a gidebileceğini ifade etti.

Ayrıca Adana'ya 6 dev hastaneden oluşan bin 550 yataklı şehir hastanesi yaptıklarını anlatan Ünüvar, önemli sağlık hizmetlerinin verileceği bu hastanede, 5 bin 100 kişiye de iş imkanı sağlanacağını kaydetti.

Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'yle ilgili de geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Adana'ya gelerek, iş dünyası temsilcileriyle bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Necdet Ünüvar, bölgede kamulaştırma işlemlerinin yakında biteceğini söyledi.

Bakü'den çıkan petrolün Ceyhan'a aktığını, 2006 yılından bu yana tam 2 milyar varil petrolün transferinin sağlandığını belirten AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şunları söyledi:

"Bu petrolün gelmesi bize yetmez. Bu petrolü işlememiz ve katma değeri yüksek ürün haline getirmemiz lazım. Bunu ürün haline getirdiğimiz zaman, Ceyhan enerji üssü olacak. Ceyhan petrokimya üssü olacak. Ceyhan bir dünya devi olacak. Ceyhan petrol borsası kurulacak. ve tam 60 bin istihdam sağlanacak. Ceyhan işte o zaman bir cihan şehri olacak. Ceyhanlı, Ceyhanlı olmanın gururunu yaşayacak. 7 Haziran'da AK Parti iktidarının çok güçlü bir şekilde gelmesi gerekiyor. Çok güçlü gelmesi gerekiyor ki; Sayın Ahmet Davutoğlu'nu yeniden Başbakan yapacağız. Türkiye'de eğitim, sağlık, tarım ve toplu konut reformlarının mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ı da başkan yapacağız."

Gerek Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, gerekse İlçe Başkanı Süleyman Ulu'dan Ceyhan'la ilgili bir talep geldiğinde bunu Ceyhanlı'nın talimatı olarak kabul ettiğini ve elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Ünüvar, "Ceyhan'a adliye sarayı yaptık, ama yetmez. Hastane yapıyoruz, ama yetmez. Adana-Ceyhan arasındaki D-400'ü sıcak asfalt karışımı yaptık, ama yetmez. Ceyhan-Yumurtalık arasını duble yol yaptık, ama yetmez. Ceyhan'a kentsel dönüşüm gelecek, TOKİ gelecek. Benim 8 yıllık milletvekilliği dönemimde hayalim, Ceyhanlı'yı toplu konuta yerleştirmekti. İnşallah bu hayalimi 7 Haziran'dan sonra gerçekleştireceğim. Alemdar kardeşimle beraber, Süleyman kardeşimle beraber inşallah Ceyhanlı'nın toplu konut anahtar teslim törenini Allah bize nasip edecek ve hep birlikte yapacağız. Onun için daha çok çalışacağız, yeniden AK Parti dedirteceğiz. Onlar 7 Haziran gecesi gerçekten bu milleti alkışlamak zorunda kalacak. Çünkü bu millet, alkışlanacak seçim zaferini AK Parti'ye yeniden yaşatacak" dedi.

"BÜTÜN MUHALEFET AYNI SAFTA"

CHP'si, MHP'si, HDP'si, paralel yapısı, içerideki ve dışarıdaki bütün yapıların birleşip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bulunduğu makamdan indirmeye çalıştığını ifade eden Ünüvar, "Recep Tayyip Erdoğan'ı millet oraya çıkardı, millet sahip çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız her gün yüzbinlerce kişiye hitap ediyor. Başbakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı bu millet bağrına basıyor, çünkü çok seviyor. Onlar bu milletin kalbine girmişler. Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, ey Demirtaş, milletin kalbine girin. Milletin kalbine girmeyen sandıktan çıkamaz" diye konuştu.

7 Haziran'da Ceyhan'dan çok güçlü bir ses beklediklerinin altını çizen Necdet Ünüvar, "Lütfen, seçime kadar bol keseden vaat verip, umut verip seçimden sonra unut diyen CHP'ye bir ders verin. 'Bizimle yürü' diyen MHP'ye bir ders verin. 'Yürümekle 2023 hedeflerine ulaşılmaz, ancak koşmakla 2023 hedeflerine ulaşılır' diyerek bir ders verin. Lütfen Van'da kanlı musluk pankartını asıp, İstanbul'da cici demokrat rolü oynayan HDP'ye bir ders verin. 'Ey reisim millet senin arkanda, ey Davutoğlu Hocam millet senin arkanda, ey AK Parti kadroları millet sizin arkanızda' deyin" ifadelerini kullandı.

Seçim günü sandığa giderken birkaç şeyi unutmamalarını isteyen Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şöyle devam etti:

"Bir, nüfus cüzdanınızı unutmayın. İki, vicdanınızı unutmayın. Üç, durdurulan MİT TIR'larını unutmayın. Dört, 17-25 Aralık ihanet operasyonlarını unutmayın. Beş, gezi olaylarındaki ihanet şebekelerinin faaliyetlerini unutmayın. Altı, Gazze'de, Filistin'de, Tunus'ta, Mısır'da, Libya'da, Bosna'da, İran'da, Afganistan'da gözyaşı döken mazlumları unutmayın, onların boynunu bükük bırakmayın. Muhalefete kuvvetli bir ders verin. İnşallah anayasayı değiştirecek bir çoğunluğu bekliyoruz. Kulağımız Ceyhan'da olacak, kuvvetli bir destek istiyoruz."

Tarımda, sanayide, sağlıkta, enerjide, her noktada Türkiye'nin lider ülke olacağına işaret eden Ünüvar, "Adana lider şehir olacak, Ceyhan enerji üssü olacak, Ceyhan, tarımın başkenti olmaya devam edecek" dedi.

BEYTEKS'İN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Küresel kriz nedeniyle ekonomik darboğaza girerek üretimi durdurmak zorunda kalan, 5 bin 600 kişinin çalıştığı Beyteks'le ilgili de bilgi veren Ünüvar, "Beyteks Yönetim Kurulu Başkanımız Ali İlbeyli ağabeyimizle 4 aydır konuşuyoruz. Sadece bugün en az 10 defa Beyteks için Enerji Bakanımızla ve danışmanlarıyla konuştum. Beyteks için çalışıyoruz, Beyteks için gayret ediyoruz. Beyteks inşallah sonuçlanıyor. Enerjiyle, krediyle ilgili meselesi vardı, çözüldü. Biz başkalarına benzemeyiz. Onlar konuşur, AK Parti yapar, onlar sürekli konuşur, ama AK Parti sürekli yapar. AK Parti Beyteks için de çalıştı. Çünkü Beyteks'te 5 bin 600 kardeşimiz çalışıyor. Onlar evine AŞ götürüyor, işinden olmaması için gecemizi gündüzümüze kattık Hamdolsun kredi meselesi çözüldü. Bir enerji meselesi kaldı, onun için de bugün görüştüm, inşallah yarını bekleyin. Bizim sözümüz senettir, biz söz verince yaparız. Biz söz verince notere falan gerek yok. Söz verince yaparız. İnşallah Beyteks'le ilgili yarın protokol imzalanacak. Yarın anahtarı çeviriyoruz. Yeniden inşallah Beyteks faaliyete geçecek. Beyteks'ten çok kuvvetli destek bekliyoruz. Burada nasıl destek veriyorsanız, 7 Haziran'da da öyle destek vereceksiniz. AK Parti demek iş demektir, AŞ demektir, sıcak yuva demektir. AK Parti yapacağım dediği zaman yapar. Bizim sözümüz senettir" diye konuştu.

Açık hava toplantısına; Milletvekili Adayı Mehmet Can, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan İlçe Başkanı Süleyman Ulu ve çok sayıda parti yöneticisi de katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Ünüvar Ak Parti Ceyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Hakan YILDIZmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Inşallah

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title