Haberler

Ceyhan'ın Kurtuluşunun 85. Yıldönümü Kutlandı

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü törenle kutlandı.

Kutlamalar, saat 08.00'da, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Ceyhan Nehri üzerinde bulunan Demirköprü'de muharip gazileri çiçeklerle karşılamasıyla başladı. Ardından Başkan Sözlü, muharip gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar, mehter eşliğinde yürüyerek Atatürk Caddesi ve Kızılay Caddesi'ni takiben Cumhuriyet Alanı'na geldi. Burada yapılan törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi.

Kaymakamlık'ta tebriklerin kabulünün ardından Kaymakam Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Şener ve Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, törene katılanları selamladı.

Öğrencilerin ve gazilerin şiirler okuduğu törende, Ceyhan Belediyesi tarafından daha önce düzenlenen şiir, komposizyon, resim ve satranç yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 85 yıl önce Ceyhan'ın da düşman işgali altında olduğunu hatırlatarak, "Türk milletine esaret zinciri vurmak, aynı zamanda ecdadımızın kanlarıyla suladığı vatan topraklarını parçalayarak Türk milletini tarih sahnesinden silmekti. Bu gaye ile Ceyhanımız da Fransızlar ve Ermeniler tarafından işgal edilmişti. Türk milletine yapılan bu baskı ve zulümler, elbetteki böyle devam etmeyecekti. Türk milleti, binlerce şehit verdiği, kanlarıyla suladığı bu aziz vatan topraklarını parçalatmayacak ve düşmana hiçbir zaman buyun eğmeyecekti. 85 yıl önce Ceyhan'ı işgal eden Fransız ve Ermeniler'e karşı kurtuluş hareketi başlatan, Ceyhan'ın yetiştirdiği milli kahramanlarımızdan Avcı Mehmet ilk kurşunu sıkarak yöremizdeki bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır. Bu mücadelede Binbaşı Kemal, Yüzbaşı Ali Ratip, Osman Tufan Paşa, Kemal Doğan, Ahmet Boran, Sabitzade Ahmet Efendi, İbrahim Mete, İnce Ali Aybars, İsmail Caf, Ali Caf, Çerkez Nuri Çavuş, Necip Ağa Sarper ve isimlerini zikredemediğimiz nice şanlı kahramanlarımız, düşmana karşı yapılan istiklal mücadelesinde unutulmaz destanlar yazarak tarihin altın sayfalarına geçmişlerdir. Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi; yurdumuzu işgale gelen düşmanlar, geldikleri gibi gittiler. Üstelik arkalarında binlerce ceset bırakarak ve bir daha dönmemek üzere gittiler" dedi.

Tören, öğrenciler ve Ceyhan Belediyesi Folklor Ekibi ile Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından resmi geçitle sona erdi.

Öte yandan, Ceyhan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü dolayısıyla, milli mücadelede şehit düşenler için Abdülkadir Ağa Camii'nde hatim ve mevlit okutuldu.

Kaymakam Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Binbaşı Ümit Şener ve Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu anlamlı günde şehit ailelerini ziyaret etti.

(MÇ-MT-Y)

06.01.2007 14:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title