Haberler

Ceyhan'da Kur'an Kursları Mezuniyet Töreni

Hasanağa Kur'an Kursu mezunları, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Ceyhan Müftülüğü Hasanağa Kur'an Kursu mezunları, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci, törende yaptığı konuşmada, ilçe merkezi, köy ve beldelerdeki 54 Kur'an kursunda toplam 5 bin 14 Öğrenciye Kur'an-ı Kerim okuma, tecvit ve mahreç bilgisi yanında, siyer, ahlak ve inanç esasları konularında eğitim verildiğini belirtti.

Bu yıl "İhtiyaç Odaklı Öğretim Sistemi" kurslarının da başarıyla uygulandığını ifade eden Şekerci, kadınlara da Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler verildiğini bildirdi.

Şekerci, kursa katılan kadınların ülkenin geleceğini oluşturacak çocukları yetiştirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kurslara gelerek bilgilerinizi güncellediğinizden ve yeni şeyler öğrendiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyor, hepinizi kutluyorum. Kur'an, okunması, dinlenmesi sevap olan ve bu maksatla Allah tarafından gönderilen ilahi bir kitaptır. Müminler için bir şifa kaynağıdır. Bugün dünyada ve ahirette mutluluğa ulaşmak istiyorsak, Kur'an-ı Kerim'in bu ilahi aydınlığına müracaat etmek ve onun prensipleri doğrultusunda yaşamak durumundayız. Buna müracaat edersek, dünyada ve ahirette huzuru yakalamamız hiç de zor olmayacaktır."

Kurs öğreticisi Ebru Soysal da belge almaya hak kazanan 30 öğrencinin çok başarılı bir öğretim sezonu geçirdiğini belirtti. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

hasanağa ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title