Haberler

Ceyhan'da 20 DTP'li Gözaltına Alındı

Adana'nın Ceyhan İlçesinde Aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Seyfettin A.'nın da Bulunduğu 20 Kişi, "'Terör Örgütü PKK'yı ve Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı Övücü Slogan Attıkları" İddiasıyla Gözaltına Alındı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde aralarında Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Seyfettin A.'nın da bulunduğu 20 kişi, "'terör örgütü PKK'yı ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı övücü slogan attıkları" iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz Nevruz Bayramı'nda ve 26 Mart 2008'de Küçük Kırım Mahallesi'nde DTP tarafından Halepçe katliamını protesto için yapılan basın açıklamasında ''terör örgütü PKK'yı ve elebaşı Abdullah Öcalan'ı övücü slogan attıkları" iddiasıyla 20 kişi, bu sabah polisin yaptığı operasyonda gözaltına alındı. DTP İlçe Başkanı Seyfettin A. ve Tertip Komitesi'nde bulunanlarla birlikte gözaltına alınanlardan 5'i savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 1'i bayan 15 kişi ise akşam saatlerinde savcılığa sevk edildi.

(MÇ-YK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title