Haberler

Çevreyi Kirleten Fabrikaya Son Şans... -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevreyi Kirlettiği Gerekçesiyle Kapatma Kararı Aldığı Yıldız Sunta Fabrikasına Çevre ile İlgili Önlemleri Alması İçin Son Kez 2 Ay Süre Tanıdı (Fotoğraflı/görüntülü)

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çevreyi Kirlettiği Gerekçesiyle Kapatma Kararı Aldığı Yıldız Sunta Fabrikasına Çevre ile İlgili Önlemleri Alması İçin Son Kez 2 Ay Süre Tanıdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle kapatma kararı aldığı Yıldız Sunta Fabrikasına çevre ile ilgili önlemleri alması için son kez 2 ay süre tanıdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı ile Zabıta ve Ruhsat Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle encümen kararıyla kapatılmasına karar verilen Yıldız Sunta Fabrikasını mühürlemek üzere Uzunçiftlik beldesindeki fabrikaya gittiler.

Fabrika yöneticileri, 530 işçinin çalıştığı fabrikanın kapatılmaması için yetkilileri ikna etmeye çalıştı.

Çevre ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Karaman, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrika yöneticilerinin çevreyle ilgili önlemleri alacakları yönünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesine taahhütte bulunduğunu belirtti.

Taahhüt üzerine fabrikaya emisyon izni ve raporu için 2 ay, atık su deşarj izni ve raporu ile yangın ve güvenlik önlemleri için 3 ay süre verildiğini ifade eden Karaman, şunları söyledi:

''Fabrikaya kapatma kararını uygulamak için gittik, ancak fabrika sahibinin yazılı taahhütte bulunması, 500'ün üzerinde işçi çalıştırdığını, Kocaeli ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söylemesi üzerine kararı uygulamaktan şimdilik vazgeçtik.''

Karaman, belirlenen süre içinde çevreyle ilgili şartların yerine getirilmemesi halinde fabrikanın kapatılacağını kaydetti.

Fabrika, 24 Mayıs ve 5 Temmuz tarihlerinde Gayri Sıhhi Müesseseler (GSM) İnceleme Kurulu Kararı ile atık su deşarj emisyon limitleri ve yangın emniyet raporlarının alınması için uyarılmış ve 2 ay süre verilmişti. Süre sonunda fabrikanın uyarıların dikkate almayıp toplum ve çevre sağlığını olumsuz etkilemeye devam ettiği belirlenmişti. Bunun üzerine 19 Eylül 2006 tarihinde belediye encümenince üretimin durdurularak, fabrikanın mühürlenmesine karar verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title