Haberler

Çevremdışı Aile" Tiyatroseverlerle Buluştu

Goncagül Tiyatrosu’nun hazırladığı "Çevrimdışı Aile" tiyatro oyununun Gala gösterimi Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Goncagül Tiyatrosu'nun hazırladığı "Çevrimdışı Aile" tiyatro oyununun Gala gösterimi Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Yıllardır çocuk oyunları sahneleyen Goncagül Tiyatrosu, ilk kez "Çevrimdışı Aile" adlı yetişkin oyununu tiyatroseverlerle buluşturdu. Oyun, Yeşilay Derneğinin bağımlılıkta birinci sıraya oturttuğu ekran bağımlılığının yetişkinlerde ne gibi sorunları oluşturduğunu komedi tadında anlatmayı hedefliyor.

Kültür Bakanlığının katkılarıyla hazırlanan oyun, Üsküdar Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yeşilay tarafından destekleniyor. İBB Şehir Tiyatroları Edebi Kurul Üyesi Yasin Çetin'in kaleme alıp Ahmet Raşit Ayanoğlu'nun yönettiği tek perdelik oyunun Genel Sanat Yönetmenliğini usta tiyatrocu Hüseyin Goncagül üstleniyor.

Gecede konuşma yapan usta tiyatrocu Hüseyin Goncagül, "Goncagül Tiyatrosu olarak yıllarca hep çocuk oyunları yaptık fakat geçen sene Yeşilay'ın uluslararası bir konferansta günümüzde ekran bağımlılığının tüm bağımlılıkları aştığını söyleyince dedik ki, 'bu sadece çocuklara değil artık yetişkinlere de bulaştı.' Arkadaşlarımızla gerekli istişareleri yaptık ve bu oyunu hazırladık. Bu oyunla amacımız internet bağımlılığının hayatımızı ne denli etkilediğine dikkat çekebilmek. Verdikleri destekten ötürü Üsküdar Belediyesine ve değerli Başkanı Hilmi Türkmen'e özellikle teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Gecenin onur konuğu Prof. Dr. Kemal Sayar ise bütün aileleri derinden etkileyen bu kadar önemli bir problemi hem güldürüp hem ağlatarak anlatan Goncagül Tiyatrosu'nu tebrik ederek, "Umarım bu oyun daha çok kişiye ulaşır, bu sorunun yakıcılığını hepimiz hissederiz. Bunu bir mizah malzemesi olarak görüyoruz ama bu ekran bağımlılığı ciddi bir problemdir. Bütün dünyada çok ciddi bir problem kaynağı, Kore'de, Çin'de, Tayvan'da internet bağımlılığı klinikleri açılıyor. Elimizdeki teknolojiyi nasıl kullanacağımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz yirmi yıl içinde anne babaların çocuklarının gözünün içine bakma oranı çok düştü. Bunlar bizim için çok önemli çünkü çocukların bireylerle birebir kurdukları ilişkiye ihtiyaçları var. Evimizde bütün elektronik aletleri kapatıp birbirimize vakit ayıracağımız bir saatimiz mutlaka olmalı. Bir arada oturup, sohbet etmeye, birbirimizin yüzüne bakmaya çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title