Haberler

Çevrecilerden 'Balık Katliamı' Tepkisi

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu, Batman'daki Akarsularda 'Balık Katliamı' Olarak Nitelendirilebilecek Yöntemler Kullanıldığını Öne Sürdü ve "Balık Katliamına Seyirci Kalmayalım" Dedi.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu, Batman'daki akarsularda 'balık katliamı' olarak nitelendirilebilecek yöntemler kullanıldığını öne sürdü ve "Balık katliamına seyirci kalmayalım" dedi.

Derneğin yönetim kurulu üyeleri; Batman Çayı, Dicle Nehri ve çevre akarsularda, kimyevi ilaçlar, dinamit başta olmak üzere değişik patlayıcılar ve jeneratörlerle (elektrikle) balık katliamının pervasızca sürdürüldüğünü iddia etti.

Yazılı bir açıklama yapan dernek yönetim kurulu üyeleri, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 36. Maddesi'nin yürürlükte olmasına karşın, balıkların üreme döneminde ve av yasağının bulunduğu bir süreçte ilkel metotlarla avcılığın yapılmasını sorumsuzluk olarak nitelendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Avlanma yasağının olduğu bir dönemde Batman piyasasında balıkların satılması düşündürücüdür. Bu süreçte ilgililer sorumluluklarını yerine getirecek olursa, balıkların serbest bir şekilde satılması

mümkün olmayacaktır. Balıkların üreme dönemlerinde yok edilmesi, nehirlerimizdeki balık neslinin tükenmesi gibi vahim sonuçlara neden olabilir. Bir süre önce Batman'ı ziyaret eden Tarım Bakanı Mehdi Eker'e, bu vahim sorunla ilgili rapor sunmamıza karşın; balıklar, kurbağalar, yengeçler, yılan balıkları ve kaplumbağalar gibi bütün canlılara zarar veren, ekolojik sistemi bozan vahşetin sürdüğünü, gerekli önlemlerin alınmadığını görüyoruz. Bu konuda bir kere daha uyarı yapmayı görev biliyoruz. Başta İl

Tarım Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumları sorumluluk bilinciyle göreve davet ediyor, halkımızı da avlanma yasağının sürdüğü zamanlarda balık tüketmemeye çağırıyoruz".

(ZG-AŞ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title