Haberler

Çevreci Yatırımların Meyvesi Toplanıyor

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Saruhanlı’da başarılı bir şekilde işletilerek, ilçenin evsel nitelikli atıksu sıkıntısı yaşamamasını sağlayan atıksu arıtma tesisini ziyaret etti.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Saruhanlı'da başarılı bir şekilde işletilerek, ilçenin evsel nitelikli atıksu sıkıntısı yaşamamasını sağlayan atıksu arıtma tesisini ziyaret etti. Genel Müdür Coşkun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın atıksu arıtma tesisi işleten kurumlara vermiş olduğu 'enerji teşviki'nden de faydalanmaya hak kazandıklarını ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, atıksu arıtma tesislerini ziyareti kapsamında Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu. Ziyaretinde Genel Müdür Coşkun'a Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik eşlik etti. Gediz Havzası'nın evsel nitelikli atıksu kirliliğinden temizlenmesi için büyük öneme sahip tesislerden biri olan Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nde günde 3 bin metreküp atıksu sağlıklı hale getiriliyor. Ekolojik dengenin korunması açısından başarılı bir şekilde işletilen tesis sayesinde doğal ortamı koruma altında tuttuklarını ifade eden Genel Müdür Coşkun, tesiste havalandırma ve çökeltme havuzları ile son çıkış suyunun bulunduğu bölümleri inceledi. Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nden aldıkları suda balık yetiştirdiklerini belirten Coşkun, canlı yaşamı için uygun koşulları işlettikleri tüm tesislerde yakaladıklarını belirtti.

Atıksulara sıkı takip

Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nde bulunan gelişmiş laboratuvarı da gezen Genel Müdür Coşkun, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın il genelinde faaliyet gösteren fabrikaların atıksularını burada yaptıkları incelemelerle değerlendirdiklerini söyledi. Tesis içerisinden alınan numunelerin de takibini bu laboratuvarda yaptıklarını açıklamalarına ekleyen Coşkun, tesiste yakalanması gereken değerleri sürekli olarak takip ettiklerine vurgu yaptı.

Scada sistemi ile tesis 7/24 izleniyor

Saruhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, "Atıksu Arıtma Tesislerimizin gelişen ve değişen teknolojiye uyum sağlamaları için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bu tesislerde kurulan SCADA sistemleri ile tesis 7/24 online izlenebilmekte ve işlemleri kayıt altına alınabilmektedir. Ayrıca olası sorunlara zamanında müdahale, elektrik tasarrufu ve personelin doğru zamanda doğru yerde kullanılmasını sağlıyoruz. İleride daha gelişmiş bir sistemi il genelinde inşa etmeyi hedefliyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Yaşar Coşkun Saruhanlı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title