Haberler

"Çevreci" Kredi Kartı Projesi

İngilizler Yakında "Çevreci" Kredi Kartına Sahip Olacak. Hükümetin Gündeme Getirdiği Kredi Kartı, Sera Etkisine Yol Açan Gazlardan Sadece Belli Miktarda Tüketme İmkanı Sağlayacak.

İngilizler yakında "çevreci" kredi kartına sahip olacak. Hükümetin gündeme getirdiği kredi kartı, sera etkisine yol açan gazlardan sadece belli miktarda tüketme imkanı sağlayacak.

Çevre Bakanı David Milliband, henüz fizibilite aşamasındaki bu kredi kartı fikrinin, kendisine çok cazip geldiğini açıkladı.

Bakanın açıklamasına göre, kredi kartı sahiplerine yıllık "karbon gazı limiti" tahsis edilecek. Otomobilin deposu her doldurulduğunda, her uçağa binildiğinde ya da elektrik faturası ödendiğinde bu limit azalacak ve bitecek. Kart sahibi, kullanmadığı karbon gazı limitinin bir kısmını isterse satabilecek.

Proje, iklimin ısınmasını önlemeye yönelik mücadelede sera etkisi yaratan gazların tüketimini frenleme planının parçasını oluşturuyor. Proje, Çevre Bakanlığı bünyesindeki yenilenebilir enerji merkezince geliştiriliyor.

İngiliz hükümetinin ekim sonunda yayınladığı iklim raporuna göre, yeryüzünün ısınması dünyada 5 trilyon avroyu geçecek ekonomik gerilemeye yol açabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title