Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Van'ın Jeolojik Etüt Çalışmalarını Tamamladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depremden ardından il merkezinde başlattığı jeolojik etüt çalışmasını tamamlayarak belediye teslim etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depremden ardından il merkezinde başlattığı jeolojik etüt çalışmasını tamamlayarak belediye teslim etti.

Bakanlığın depremin ardından başlattığı ve yaklaşık 6 ay süren çalışmayla Van'ın 40 yıllık ihtiyacını karşılayacak jeolojik etüt çalışması tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Yapı İşleri Genel Müdürü Hüseyin Dilaver, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Torman, Vali Yardımcısı Atay Uslu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al ile Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'yi ziyaret etti.

Heyet, tamamlanan jeolojik etüt çalışmalarının yapıldığı bölgelerle ilgili haritaları ve raporu Başkan Abi'yi teslim etti.

Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Kahraman, jeolojik etüt çalışmaları açısından Van, Türkiye'nin en güncel illerinden birisi olduğunu belirterek, yapılan jeolojik çalışmanın mikro bölgelemeye yakın bir çalışma olduğunu bildirdi.

Van'da etaplar halinde yaklaşık 10 bin sondajla yapıldığını ifade eden Kahraman, "Van'ın imar sahası 6 bin 500 hektar. Biz 15 bin hektarlık alanda çalışma yaptık. Hatta Edremit'i de katarsak 20 bin hektar civarında bir alanda çalışma oldu. Bu da şehrin 40 yıllık ihtiyacı karşılanmış oldu" dedi.

Kahraman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 18 Nisan 2012 tarihinde belediyelere gönderdiği yazıda, jeolojik etüdü olan, zemin etüdünü yaptıran ve yaptıkları plana uygun olar projelerin ruhsatlandırabilme imkanı verildiğini dile getirdi.

Belediye Başkan Vekili Sabri Abi ise, yapılan jeolojik ve zemin etüt çalışmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Muhabir: Yahya Öylek - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kahraman Ali Kahraman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title