Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Almanlar ve Hollandalıların İsteklerini Gezi Protestocuları...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstasyon Parkı ve Meydanı açılışını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstasyon Parkı ve Meydanı açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Özhaseki, Almanlar ve Hollandalılar'ın isteklerini Gezi protestocularının dile getirdiğini söyledi.

Bir dizi açılış ve toplantılara katılmak üzere Gaziantep'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İstasyon Parkı ve Meydanı açılışında yaptığı konuşmada Almanlar ve Hollandalıların isteklerini Gezi protestocularının dile getirdiğini belirterek, "Protestolara katılanların temsilcilerini dinlemek için davet ettik. Bu temsilcilerin kendilerine "Nükleer tesislerden vazgeçin, 3. köprüden vazgeçin, 3. havalimanından vazgeçin, Allah Allah vazgeçmemizi Almanlarda çok istiyor, Hollandalılar siz niye onların sözcülüğünü yapıyorsunuz. Hani siz 12 tane ağacın protesto için gençleri yola dökmüştünüz, niye bu isteklerde bulunuyorsunuz. Ne manaya geliyor bunlar. Orada bir darbe yapmaya çalıştılar, Başaramadılar. Aradan biraz zaman geçti, FETÖ'nün hukuktaki gücüne dayanarak, özel savcılarla bir hukuk darbesi yapmaya çalıştılar, 17-25 Aralıkta yolsuzluk var dediler. Varsa, yapanın Allah belasını versin. Bunun savunulacak yanı yok. Kim devletin malını yediyse, Allah belasını versin. Biz buna inanmış iman etmiş insanlarız. Hırsızlığı asla savunmayız, yapanın da canına okuruz" dedi.

Bakan Özhaseki Sosyal Belediyecilik yapmaya başladıklarının altını çizerek, "Vatandaş her işini bilir, hizmet etmezsen defterden siler atar. Şükürler olsun ki şehirlerin alt yapısını bitirdik. sonra şehirlerin üst yapısını ihya etmeye, Sosyal belediyecilik yapmaya başladık. Gaziantep'te de bunun en güzel örneklerinden biridir. Çok güzel işler yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya nedeniyle zor bir ülke olduğunu anlatan Özhaseki, "Yaşadığımız bu coğrafya dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. Son dönemde mazlumların birleştiği, buluştuğu ender bir coğrafya. İklimimiz, toprağımız müthiş. Çok iyi bir dayanışmamız ve huzurumuz var, ülkemizi ayağa kaldırıyoruz. Bir taraftan da üzerimizde hesabı olanların hesapları hiç bitmiyor. Bizim gönül coğrafyamızda bizi lider gördükleri için bizim ayağa kalkmamız adına, dik durmamız adına, gönül coğrafyamızda liderlik yapmamız adına oyunlar oynandıkça oynanıyor" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Türkiye'deki sistemin ülkeyi ancak bugüne kadar getirebildiğine dikkati çekerek, bu çift başlılığın ortadan kalkması, ve ülke sisteminin yasal bir zemine oturtulması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Bakan Özhaseki'ye teşekkür ederek, bu şehrin Farabi'nin söylemiş olduğu erdemli şehirlerden biri olduğunu, Gazi Şehrin ensar şehri ve vicdanlı insanların şehri olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve vatandaşlar katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Özhaseki Türkiye Politika Güncel Haberler

title