Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu vesayet rejiminin toprağın altına gömülüp üzerine de tonlarca toprağın atılması lazım." dedi.

Özhaseki, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odası (GESOB) tarafından federasyon ve oda başkanlarının katılımıyla düzenlenen ADAPTESK projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu, yıllarca babasının yanında çalıştığı için esnaflık, ahilik kültürüyle büyüdüğünü belirtti.

Anadolu'daki Türklere meslek öğreten ahilik teşkilatını kuran Ahi Evran'ı anlatan Özhaseki, "Günümüze damgasını vuran en önemli mesele değişim olgusudur. Değişim hem çok hızlı hem de çok boyutlu devam ediyor. Eğer biz değişimi zamanında ve doğru algılayabilirsek, ayakta kalıyoruz. Değişimi doğru ve zamanında algılayamazsak nispi olarak durumumuz gittikçe kötüleşiyor." diye konuştu.

Özhaseki, değişim içerisinde hala eskide ısrar etmenin birçok esnafı yaraladığını vurgulayarak, Türk siyasi yaşamındaki değişimin öncülüğünü Turgut Özal'ın yaptığını kaydetti.

Değişimin kolay olmadığına işaret eden Özhaseki, şunları söyledi:

"Ülkemizin içinde yaşanan birçok sıkıntılı ortamda hepimizin biraz dikkatli ve uyanık olması lazım. Büyük felaketler atlattık. Emin olun bizim atlattığımız felaketlerin sadece bir kısmını bir başka ülke yaşamış olsaydı, altından kalkamazdı. Avrupa ülkelerine bakın iki gösteri olsa olağanüstü hal ilan ediyorlar. Ufacık bir şey olsa ödleri kopar. Dayanıksızdırlar. Ama biz her türlü sıkıntıya karşı hamd olsun gücümüzü giderek artırarak, çok dinamik bir şekilde yolumuza devam ediyoruz."

Bakan Özhaseki, halk oylaması sürecine de değinerek, şu görüşlerini aktardı:

"Çift başlılık yürümüyor. Zamanında vesayet rejimi özellikle birbirlerini dengelemesi için milletin seçtiklerine güvenmediğinden kenarda supap olarak başka şeyler tutar. Şu anda her türlü yetkiye haiz, hiçbir şeyden sorumlu olmayan cumhurbaşkanlığı sistemi var. 60-61 Anayasası'nda bir paragrafta sayılan cumhurbaşkanının yetkileri, 82 anayasası geldiğinde Kenan Evren tarafından 2,5 sayfaya çıkarıldı. Her işi yapar diyor orada. Dün, sümme haşa birisi saçmalamış öyle 'Peygamberi bile azdırır' diye, sapık ne dediğini de bilmiyor, herhalde. Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor herhalde. Öyle tuhaf laflar ediyorlar, sizin zihninizde iz bıraksın diye yapıyorlar bunu. Abartarak söylüyorlar. Şu andaki yasayla cumhurbaşkanının her türlü yetkisi var. Hiçbir şeyden de sorumlu değil. Hiçbir şeyden de yargılanamaz. Vatana ihanetten bile yargılanamaz. 90'larda o da suç olmaktan çıktı. Bir tarafta her türlü yetkiyle donattığınız ve asla yargılanamaz dediğiniz bir cumhurbaşkanlığı makamı var. Bir tarafta da sizin seçtiğiniz her türlü siyasi, hukuki, cezai sorumlulukları olan başbakan ve bakanlar kurulu var. Nasıl geçinecek arkadaşlar? İstikrar olmuyor. 52 yılda tam 39 hükümet gelmiş. 60-65 yılları arasında 6 hükümet gelmiş. 71 ile 80 arasında ise 11 hükümet var. 6 ayda ne yapılabilir. Dükkan açtıysanız müşteri alıştıramazsınız 6 ayda. 3-6 aylık hükümetlerle bol pazarlık olur. Sonra bürokratların elinde esir olursunuz."

"Ankara'da bürokratlar kendi aralarında şöyle derler, 'bunlar gelip, geçici. Sen işine bak ya. Dur işine bak. Yapma bırak, sakin ol.' Bu ülkenin duracak hali yok. Memurlara mahkum olursunuz. Doğrusu bu vesayet rejiminin toprağın altına gömülüp, üzerine de tonlarca toprağın atılması lazım" diyen Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"Vesayet rejimi, gördüğünüz anayasal kuruluşların bir de aşağıda görülmeyen gayri resmi örgütlenmeleri var. Bu örgütlenmeler sizin bizim seçtiğine güvenmezler. Hata yapacağımızı kabul ederler. Kendilerini devletin bekçisi olarak görürler. Koruyucusu gibi görürler. Sonra güya hata yaptığına inandıklarında, siyasilere hayatı zehir ederler. Olmadık şekilde onları tahkir ederler, milletin gözünde düşürürler. Baktılar olmadı faili meçhuller başlar, ihtilal ortamı hazırlarlar. İhtilal yaparlar. Bunu defalarca yaşadık. Vatandaş kimi seçiyor? Kendisine benzeyeni, kendisi gibi düşüneni, yaşayanı seçiyor. Fakat hoşlarına gitmiyor. Vesayet rejimi senelerdir milletin seçtiklerini güçlü bir şekilde orada görmek istemedi. Onun için de oraya seçilen herkesin burnundan fitil fitil getirdiler. AK Parti döneminde bile 20 olay sayabilirim. İşte o vesayet rejiminin son bulacağı bir ortam geliyor. Çünkü ben direkt cumhurbaşkanını, başkanı seçeceğim. Güçlü bir lider seçeceğim. Pazarlıklara artık kimse kurban gitmeyecek. Cumhurbaşkanlığı seçimi geldiğinde askerler namlularını Meclise doğru uzatamayacaklar. Bunların hepsi bitecek. Biterse önümüz açılacak. Tabii ki anayasa referandumu geçtikten sonra ertesi sabah sihir gibi her taraf düzelmiş olmayacak. Ama yollar açılacak. Daha güçlü iktidarlarla işe başlayacağız. Birçok sıkıntının çözümünün yolunu bulmuş olacağız."

Konuşmanın ardından GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Bakan Özhaseki'ye Sodes kurslarına katılan kadınlar tarafından işlenen bakır tabak ile kutnu bir çanta hediye etti.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Özhaseki Turgut Özal Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title