Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Muhalefet, Proje Durdurma Partisi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Sivas’ta katıldığı, Sivas Belediyesi Kentsel Dönüşüm Protokol imza töreninde yaptığı konuşmada muhalefet partisini eleştirerek, “Bu millet proje durdurma partisi olarak sana oy verir mi?” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Sivas'ta katıldığı, Sivas Belediyesi Kentsel Dönüşüm Protokol imza töreninde yaptığı konuşmada muhalefet partisini eleştirerek, "Bu millet proje durdurma partisi olarak sana oy verir mi?" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kentsel Dönüşüm Protokol İmza Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan Bakan Güllüce, "Depreme karşı kentlerimizin evlerimizin, şehirlerimizin, sokaklarımızın buna uygun teknik donanımlı olması lazım. Yeni Türkiye'de evlerimizin, sokaklarımızın farklı olması lazım alt yapılarımızın depremin ona uygun dayanıklı olması lazım biz 2014'de sadece Ankara'da bakanlıkta yüz 52 katrilyonluk yatırıma imza attık. Yeni Türkiye'de sadece 152 katrilyonluk Ankara'da yatırım yaptık illeri de sayarsak 190 katrilyonluk yatırıma imza atıyoruz. "

Hızlı trenin eski Türkiye'de bir hayal olduğunu aktaran Güllüce, "Yemek pişmeden bir adam Ankara'dan, Sivas'a kadar gelebiliyor. Hayal bile güzel devam ediyor. Türkiye ; İstanbul, Kars, Ardahan yetmedi Bakü'yle de bağlandı. Bakü-Tiflis hattıyla buradan milleti alacaksın Bakü'de ineceksin Sivaslı bir tüccar orada işini görecek akşamda hızlı tren ile Sivas'a gelecek Yeni Türkiye bu. 10 gün sonrasını göremiyoruz diyen iş adamları protesto basın toplantısı yapmıştı. Biz 2023 vizyonu ortaya koydum ama gençlere diyoruz 2053, 2071 diyoruz" ifadelerini kullandı.

"MUHALEFET PROJE DURDURMA PARTİSİ"

İktidarın yaptığı projeleri durdurmayan çalışan bir muhalefet anlayışı olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkenin belki de bir bahtsızlığı veya nasıl izah etsem nasıl desem kelime bulmakta zorlanıyoruz. Bir ekip var Türkiye'de muhalefet isminde muhalefet yapacağız diyor. 'Biz 7 Haziran'da gelince bu projeleri durduracağız'. Üçün havaalanı, boğaz köprüsü olur mu böyle şeyler? Hepimizi bu toprakların çocuğu olan bu coğrafyada yaşayan herkesin Türkiye'nin diye başlayan, dünyanın diye başlayan her kelimeden sonra, her cümleden sonra göğsünü kabartması lazım. Dünyanın en büyük havaalanına yapıyoruz bundan zevk alırız biz, bu ülkede herkesin zevk alması lazım, ekonomisi çok büyük ülkeler var. Ama siz oradan atlıyorsunuz biz bu ülkede yaşayan herkesin göğsü kabarır diyoruz. Ama iktidara karşı muhalefet yapan da diyor ki 'Gelir gelmez bu projesi durduracağız.' Durduramazsınız. Bu millet sana iktidarlık vermez ki sen durduramazsın. Sen öyle havaalanını falan durduramazsın, hızlı treni durduramazsın köprüler yapılmış zaten geliyor. Zaten sen proje durdurmaya endekslendiğin için bu millet de seni 50 senedir iktidar yapmıyor. Bu millete hizmet edenler, hizmet etmek isteyenler var olduğu içinde sürekli iktidar olunuyor. İzmir otoyolunu yapmışız ve ÇED vermişiz diye bizi mahkemeye vermişler. İstanbul, Bursa, İzmir 3.5 saat yapmışız ya ne olacaktı 11 saat mi olacaktı. Niye durdurursun? Niye durdurmak istersin? Bu millet seni proje durdurma partisi olarak sana oy verir mi? Yani sen millete hizmet için mi varsın. Yoksa yapılmakta olan projeleri yapılmakta olan projeleri durdurmak için mi varsın. Millet bunu sorar zaten 60 senedir de soruyor."

Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün zor bir süreç olduğunu da sözlerine ekledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, "Yeni Türkiye'de yapılacak kentsel dönüşümün, çerisinde ne olması lazım, otoparkların olması lazım, spor salonlarının olması lazım, kültür merkezlerinin olması lazım, okulların olması lazım, çocuklar için oyun alanlarının olması lazım. Kentsel dönüşüm sağlandığında otoparklarda olacak, yeşil alanlarda olacak, geniş çaplı bulvarlarımızda olacak, çocuklarımız için oyun alanları da, spor alanları da okullarda olacak. Dolaysıyla da medeniyet şehir demektir ve insanlar şehirleri inşa eder şehirlerde insanları biçimlendirir" dedi.

Konuşmaların ardından Sivas Belediye tarafından, Bakan Güllüce'ye fahri hemşehrilik beratı verildi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın kentsel dönüşümün protokolünü imzaladı.

Bakan Güllüce ve Yılmaz programın ardından Cuma Namazı için Ulu Camii'ye geçti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Güllüce Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title