Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Mezun Olduğu Okulda İnovasyon Merkezi'nin Açılışını Yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, mezun olduğu okulda İnovasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, mezun olduğu okulda İnovasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Kendi dönemi ile şu anki koşulları karşılaştıran Güllüce, Türkiye'nin o günlerde elektrik anahtarını bile üretemediğini hatırlatarak, "Türkiye şu an dünyanın en modern savaş gemisini, tankını ve helikopterini üretiyor" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1968 yılında mezun olduğu Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen İnovasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Açılış nedeniyle düzenlenen törene Güllüce'nin yanı sıra Güllüce'nin 2 öğretmeni, okul arkadaşları, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Burada bir konuşma yapan Güllüce, okul yıllarından bahsederek bugünün koşulları ile bir karşılaştırma yaparak sözlerine başladı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Güllüce, "Şimdi sizlere tavsiyem; bugün için çok fark etmeyebilirsiniz ama bu ilerde söylediklerim daha emniyet kazanır. Bir kere gününüzün belli bir saatini mutlaka okuyun. Bu internet ve tweetle uğraşın biraz ama hayatınızın her safhasını almasın. Çok kitap okuyan, düşünen ve inovasyon yapma peşinde koşan gençler olmalısınız" dedi.

Türkiye'nin çok mesafeler kat ettiğini belirten Güllüce, "Türkiye her geçen gün inovasyon konusunda gelişiyor. Biz 300 yılı kaybetmiş, 300 yılı ıskalamış bir milletin çocuklarıyız. Iskalamışız bu zamanı. O yüzden zamanı güzel kullanarak, koşarak arayı kapatmamız lazım. Sizler baharda hatta yazın doğdunuz. Bizlerse kışın doğmuştuk" şeklinde konuştu.

Kendi dönemlerinde kullandıkları elektrik anahtarının arkasında bile başka ülkelerin isminin yazdığını hatırlatan Güllüce, "Türkiye elektrik anahtarı üretemiyordu o zaman. Ama şu an dünyanın en modern savaş gemisini, MİLGEM adında Türkiye üretiyor. Türkiye artık tank üretiyor. Türkiye helikopter üretiyor. Artık domates, biber, kuru üzüm satmıyoruz. Teknoloji ürünleri satan, ihraç eden ülkeyiz. Asya'da, Afrika'da birçok ülkenin savunma silahları Türkiye'den gidiyor" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, daha sonra tenis kortu ile basketbol sahası ve ardından İnovasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Güllüce, İnovasyon Merkezi'nde öğretmenlerden de çalışmalar hakkında bilgi aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İdris Güllüce Haydarpaşa Üsküdar Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title