Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye son yüzyılda hukukla ilgili önemli problemler yaşadı, çok çirkin şeyler yaşandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,  "Türkiye son yüzyılda hukukla ilgili önemli problemler yaşadı, çok çirkin şeyler yaşandı. Bu ülkede kitap yazdığı için yazarlar tutuklandı. Bunun hiçbir şekilde izahı yok ama çok şükür o günler geçti" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Hukukçular Derneği Hukuk Okulu Sertifika Töreni'nde, bir mühendis olarak hukukçuların toplantısına davet edilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye'de bir dönem siyasi hukukun dizayn edildiğini, bu hukukun kişilere, kurumlara göre uygulandığını belirten Güllüce, şöyle konuştu:

"Türkiye son yüzyılda hukukla ilgili önemli problemler yaşadı, çok çirkin şeyler yaşandı. Bu ülkede kitap yazdığı için yazarlar tutuklandı. Bunun hiçbir şekilde izahı yok ama çok şükür o günler geçti. Tarlada, bahçede, evinde başörtüsü takan kadınlara bir şey denilmedi ama başörtüsü takan kızlarımız üniversitelerde okuyamadı."

Güllüce, Türkiye'de başörtüsü takan kızlar için "Suudi Arabistan'a gitsinler" ifadesinin bile kullanıldığını anımsatan Güllüce, şöyle devam etti:

"Kendi vatanımızda kızlarımız başörtüsü taktığı için üniversitelerde okuyamadı bir dönem. Bir nesli bitirme, yok etme projesini uyguladılar. Bu ülkede başbakanlık yapan ve şu anda rahmetli olan bir kişi, 'Bunların okullarını kapatmak yetmez, köklerini kazımak lazım' dedi. O dönemde, bu cümle beni o kadar üzmüştü ki anlatamam. 28 Şubat'ın bin yıl süreceğini söylediler. Evet, bin yıl sürecek. 28 Şubat zulmünü herkes kuşaklar boyunca anlatsın. Bin yıl değil, 2 bin yıl, 3 bin yıl sürsün. Başörtülü milletvekili TBMM'ye girdiği için söylenen 'Burası devlete meydan okuma yeri değil' sözünü kaydedin. Bu kaydı çocuklarınıza, torunlarınıza dinletin. Kızlarınızın çeyiz sandıklarına koyun bu kaydı. Onlar da çocuklarına dinletsin.'

"Laboratuvar Müslümanlığı oluşturuldu"

Güllüce, Kiliseler Birliği tarafından "dünyada Müslümanlığın hangi dönemlerde, ne durumda olacağına" yönelik araştırmalar yapıldığını söyledi.

Araştırmaların sonuçlarına göre, batı ülkeleri tarafından projeler üretildiğini, "laboratuvar Müslümanlığı" oluşturulduğunu belirten Güllüce, "Bu çalışmalar sonucunda Müslümanlık ile alakası olmayan Müslüman topluluklar ortaya çıktı. IŞİD, Boko Haram, paralel yapı diye gruplar üretildi. İnsanların başına musallat edildi ve dünya Müslümanları kendi kendisi ile savaşır hale geldi" dedi.

Güllüce, Türkiye'nin bir hukuk sorunu bulunduğunu ve bu konuda evrensel hukuk normlarına ulaşması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin yeni bir medeniyet oluşturması gerektiğini, bunun yolunun da hukuktan geçtiğini aktaran Güllüce, bu nedenle hukukçulara önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı ise 1970'te kurulan derneklerinin Türkiye'nin siyasi ve hukuki yaşamında önemli görevler üstlendiğini bildirdi.

Vicdanlı nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını dile getiren Sarı, "Hukukçular Derneği, Türkiye'nin kırılma noktalarında önemli mesuliyetler üstlenmiştir. Ülkeler mühendisler eliyle yükseltilebilir ancak, hukukçular eliyle kurulabilir" dedi.

Aslan, yeni yapılacak anayasaya destek verdiklerini, devletin prangalarından kurtulması için sivil bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bizler, yeni anayasa yapımına destek ve katkı verme kararındayız" dedi.

Programda ayrıca, Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Bakan Güllüce'ye plaket sundu.

Daha sonra Bakan Güllüce, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner ve Hukukçular Derneği Başkanı Sarı, Hukuk Okulu'nu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA / Politika

İdris Güllüce Mehmet Sarı 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title