Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Açıklaması

"Bizi karıştırmaya falan kalkmasınlar, bu ülkeyle başa çıkamazlar, bu millet büyük bir millettir"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Bizi karıştırmaya falan kalkmasınlar, bu ülkeyle başa çıkamazlar, bu millet büyük bir millettir" dedi.

Güllüce, Osmaneli ilçe belediye başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, önceki gün Bursa'da ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bakanlığımızla kurumlar arasındaki ilişkileri ve kentsel dönüşüm konusunda neler yapmamız lazım, bazı belediyelerin çalışmalarını inceledik. Belediyeden geldiğimiz için Osmaneli Belediyesine de uğrayalım dedik. Belediyelerin derdiyle ilgilenmek istiyoruz. Bakanlığımız, malum direkt belediyelerle çok bağlı bir bakanlık. Osmaneli Belediye Başkanımıza 'hayırlı olsun' diyememiştik. Hem hayırlı olsun diyoruz hem de çalışmalar hakkında bilgi alacağız. Başkanıma başarılar diliyorum" diye konuştu.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, ziyaret anısına Güllücü'ye tarihi Osmaneli konaklarının bulunduğu tablo hediye etti.

Güllüce, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kaymakam Edip Çakıcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve beraberindekilerle, tarihi Osmaneli evlerinin bulunduğu sokakta da incelemede bulundu.

Rüstem Paşa Camisi'nde öğle namazı kılan Güllüce, çıkışta vatandaşlarla sohbet ederek, çocuklarla yakından ilgilendi.

Bir gazetecinin, son günlerde ülkede yaşanan olaylarla ilgili sorusu üzerine Bakan Güllüce, "3-5 fesat ülkenin bu ülkeyi karıştırmaya kalkmasını biz yeni görmüyoruz ki, bin yıldır bu topraklarda kalmanın mücadelesini veriyoruz ve bu ülke bugünki günlerde bunlarla uğraşmışsa bugün on kere uğraşır. Burada Kurtuluş Savaşı'nı verirken biz, süngümüzü bileyecek taşımız yokmuş, şimdi uçak yapmaya yeltenmişiz. Savaş gemisi yapan, hızlı tren yapan bir ülkeyiz. Bizi karıştırmaya falan kalkmasınlar, bu ülkeyle başa çıkamazlar, bu millet büyük bir millettir. Biz bu milletin ekmeğini büyüteceğiz. Bu milletin ekmeğini küçültmekle uğraşmasınlar" ifadesini kullandı.

Daha sonra Necla Hanım Konağı'na geçen Güllüce, burada incelemede bulundu.

Bakan Güllüce, çıkışta İstanbul'da aynı mahallede komşuluk yaptığı emekli Hüseyin Güngör ile bir süre sohbet etti. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

İdris Güllüce Osmaneli Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title