Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar memleketi Trabzon'a geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar memleketi Trabzon'a geldi.

Of ilçesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Of Teknolojileri Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü ziyaret ederek burada öğrencilere seslenen Bakan Erdoğan, hayatından kesitler anlatarak, inşaat mühendislerinin işsiz kalmadığını söyledi.

Her meslekte olduğu gibi inşaat mühendisliğinde de 'aranılır' ve 'güvenilir' olmanın önemli olduğunu kaydeden Bakan Erdoğan, Türkiye'de 15 milyon kadar eski konut bulunduğunu bunun da yenilenmesinde inşaat mühendislerine büyük görev düştüğünü söyledi.

Bakan Erdoğan, "Sevgili gençler; aranılır ve güvenilir olma özelliğini yakalamak lazım. Bu bilgili, ahlaklı, çalışkan, cesur, sabırlı, arkadaşlar arasında ekip olmakla olur. Tek başına bu mümkün değil. Mutlaka iyi, güvenilir, sağlam arkadaşlarınız olması lazım. Eğer bu yolda giderseniz, çok başarılı olursunuz. İnşaat mühendisliği güzel bir meslek. Dünya şimdi bütünleşiyor, gelişiyor. Dünya nüfusu şu anda 7 milyar ve 9 milyara doğru gidiyor.

Şehir nüfusu Dünya'da yüzde 55 oldu. Türkiye'de bu, yüzde 78.

Ne olacak, Türkiye'de bütün şehirler yenilenecek. O nedenle inşaat mühendislerine çok ihtiyaç var. Türkiye'de 15 milyon konutun yarısına yakının yenilenmesi lazım. Bu zaman içerisinde dalga dalga yenilenmesi lazım. Bunu kim yapacak, inşaat mühendisleri. İnşaat mühendislerine çok iş düşüyor" dedi.

Konuşmasında çok zeki olmadığını ancak çok azimli olduğunu belirten Bayraktar, "Sizler şanslısınız; burada yeni bir okulunun gelişmesini inşa edecek, bir taraftan da diplomalarınızı alacaksınız. Bizler sizi her zaman destekleyeceğiz. Ekmek şimdi aslanın bağırsaklarında. Biz bir defa sanayi toplumu olduk 135 milyar dolar ihracatımız var bunun yüzde 90'a yakını sanayi ürünü. Ama sanayi toplumu olmak artık yetmiyor. Başkaları daha iyilerini yapıyor. Artık teknoloji toplumunu yakalamak lazım. Mesleğinizi ve

uygulamayı çok iyi öğrenin. Ben zeki değilim ama cesurum, cesaretliyim azimliyim. Buradan hepinizi öpüyor başarılar diliyorum" diye konuştu

Konuşmanın ardından Bakan Bayraktar'a, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen tarafından günün anısına bir plaket verildi.

Bakan Bayraktar daha sonra Trabzon'a gelerek, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Eski Of Medreseleri' adlı belgesel film galasına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bayrakar, tarihin unutulmaması gerektiğini belirterek "Böyle bir belgeseli bize sunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Tarihimizin böyle gösterilerle unutulmaması bizleri son derece mutlu etmiştir. İlim değince biz konuşamayız; ilim İslam'ın eseridir, ilahiyatın eseridir. Bizim o günkü medreseler üniversite öğretiminin verildiği yerlerdir. İlim yuvalarının tekrar hatırlatılması konusunda gayret gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bakan Bayraktar konuşmalarının ardından belgesel filmde emeği geçen isimlere plaket takdim etti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title