Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan: "Cumhuriyet Tarihinin En Önemli İmar Barışı...

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan: "Cumhuriyet tarihinin en önemli imar barışı gerçekleştiriliyor"

Ceylan, "İmar barışı tarihi bir fırsattır"

KARABÜK - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük'teki konutlarda imar ve iskan sorununu çözmesi için çıkartılar imar barışı konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Yapı Kayıt Belgesinin çok sayıda vatandaşın konutlarında veya iş yerlerinde imar açısından yaşadığı birçok sıkıntıyı çözmek amacıyla çözmek amacıyla çıkartıldığını belirten Ceylan, "Yıllardır sorun olan, imar sorununu ortadan kaldırmak ve bir defaya mahsus devletin vatandaşla uzlaşmasını sağlamaya yönelik bir düzenlemedir. Türkiye şuanda 26 milyon 358 bin yapı stoku bulunmaktadır. Tahminlere göre 13 milyon konutun imar veya iskan sorunu var. Gerek belediyelerle gerek kamu kurumlarıyla birçok mahkemeler söz konusudur. Bu yüzden vatandaşımız büyük bir sıkıntı yaşamaktadır. Belediyeler de bu konularla ilgili imar kanunların kaynaklanan müeyyideleri yerine getirmek için imara aykırı yapılarla ilgili mahkemeler ve soruşturmalar açmış durumda" dedi.

"Cumhuriyet tarihinin en önemli imar barışı gerçekleştiriliyor"

Yapı Kayıt Belgesinin, çok sayıda konutun sıkıntısını çözmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışma ile mayıs ayında çıkartıldığını söyleyen Ceylan, "Gerçekten belki Cumhuriyet tarihinin en önemli imar barışı gerçekleştiriliyor şuanda. Bu uygulamamız inşallah yarın başlayacaktır. İmar barışından, 31 aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olarak yapılmış kırsal ve kentsel alandaki yapılar imar barışı kapsamına girmektedir. Yapı kayıt belgesi alacak olan bütün yapılar elektrik, su, doğalgaz bağlatabilecek ve yıkım endişesi son bulacaktır. Tabi ki depremsellik açıdan her türlü tedbirleri bina sahipleri almak zorundadır. İmar kanuna göre alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilip ortadan kaldırılmış olacaktır" diye konuştu.

"İmar barışı tarihi bir fırsattır"

Yapı kayıt belgesi bedeli için belli bir ücret alınacağını, bu ücretin yatırılma tarihini, vatandaşlarımıza kolaylık olması için yıl sonuna kadar yatırabileceklerini ifade eden Ceylan şunları söyledi:

"İmar barışı tarihi bir fırsattır. Kaçak yapılara bundan sonra ağır cezalar uygulanacağını kaydeden Ceylan Bu tarihi bir fırsattır bütün vatandaşlarımız yararlansınlar. Kaçak yapılarla ilgili bundan sonra çok ağır müeyyideler olacak. İmar kanundan kaynaklı cezalar çok ağır cezalardır. Hapis cezası ile karşı karşıya kalma durumunda kalıyorlar. Ruhsatsız bir yapıya doğalgaz bağlayan görevliye de hapis cezası gibi cezalar var.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title