Haberler

Çevre Ve Orman Bakanı Pepe Kocaeli'nde... - ''yanan Orman Alanlarına Ne Kimse Site Yapabilir, Ne Kimse Tarla, Bağ Ve Bostan Yapabilir'' (fotoğraflı/görüntülü)

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''Yanan orman alanlarına ne kimse site yapabilir, ne kimse tarla, bağ ve bostan yapabilir'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''Yanan orman alanlarına ne kimse site yapabilir, ne kimse tarla, bağ ve bostan yapabilir'' dedi.

Bakan Osman Pepe, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli milletvekili Nihat Ergün AK Parti Kocaeli İl Yönetimince düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı.

Pepe, toplantı öncesinde bir gazetecilerin Datça'da yanan orman alanlarına site yapılacağı şeklindeki haberleri hatırlatması üzerine, yanan ormanların Anayasa'nın ve yasaların yüklemiş oldukları sorumluluk çerçevesinde bir yıl içerisinde ağaçlandırıldığını söyledi.

Bu haberleri yazıp, bu şekilde yorumlayanların kanunlarla yapılan düzenlemelerden fazla bilgisi olmadığını ifade eden Pepe, şöyle konuştu:

''Bu haberleri yazıp, bu şekilde yorumlayan arkadaşlarım zannediyorum Anayasa'nın 169 ve 176. maddeleri, 1831 ve 1924 sayılı kanunlarla yapılan düzenlemelerden çok fazla malumatları yok. Halbuki, yanan orman alanları, anayasamızın ve yasamızın yüklemiş olduğu sorumluluk doğrultusunda yılı içerisinde ağaçlandırılır. Yani buraları ne kimse site yapabilir, ne kimse tarla yapabilir, ne kimse bağ yapabilir, bostan yapabilir. Öyle bir şey söz konusu değil.''

Orman yangınlarıyla ilgili istatistiklerin 1937 yılından itibaren tutulmaya başlandığını anımsatan Pepe, ''1937 yılından bu tarafa devletin hüküm ve tasarrufunda olan ve yakılan, yanan ormanlar üzerinde böyle sitelerin yapıldığı yok. Ancak, orman vasfını yitirmiş arazilerde, onlarda istisna, orman yangında (şurayı yakarım, ondan sonra da ben burada istediğimi yaparım) demek mümkün değil. Hem Anayasal hem de yasa olarak şu anda engeli var. Böyle bir şeye kanunlar müsaade etmiyor, biz de müsaade etmiyoruz'' diye konuştu.

Orman yangınlarının, özellikle turizm bölgesi olan İzmir, Bodrum, Milas, Datça, Kaş gibi bölgelerde meydana gelmesinden dolayı kamuoyunda fazla yer aldığını ifade eden Pepe, bu konuda bakanlık ve teşkilat olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini belirtti.

-''YANGINLARIN YÜZDE 95'İ İNSAN KUSURUYLA ÇIKIYOR''-

Bakan Pepe, orman yangınları konusunda bakanlık, teşkilat olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Orman yangını kaçınılmaz. Bir yerde yıldırımdan çıkıyor, bir yerde elektrik telinden çıkıyor. Ama en önemlisi, orman yangının en temel sebebi insan. Yüzde 95'i insan kusuruyla çıkıyor. Onların çok dikkatli olması lazım. Cumartesi-Pazar günleri orman yangınlarının artığını görüyoruz. Bu nedenle bütün valiliklere anız yakılmasının önlenmesi ve piknik alanlarının kontrol altına alınması için genelge gönderdik. Bazı bölgelerde alınan kararlara vatandaşlarımızın uymadığını görüyoruz. Ancak bu bir bilinç işi.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title