Haberler

Çevre Ve Orman Bakanı Pepe Kocaeli'nde: - ''fiskobirlik, Fındık Alımı Satımı Dışında Her Şeyi Yapmaya Başladı''

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''FİSKOBİRLİK, fındık alımı ve satımı dışında her şeyi yapmaya başladı'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ''FİSKOBİRLİK, fındık alımı ve satımı dışında her şeyi yapmaya başladı'' dedi.

Bakan Pepe, Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki ziyaretleri kapsamında Karaağaç köyünde vatandaşlarla sohbet etti. Pepe, burada fındık fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in yanlış yaptığını söyledi.

Hükümet olarak FİSKOBİRLİK'in 1,9 katrilyon borcunu sildiklerini belirten Pepe, şöyle konuştu:

''Bu FİSKOBİRLİK, fındık alımı satımı dışında her şeyi yapmaya başladı. Marketler zinciri, gayrimenkul alım satımı, iş hanı açmak onlarda... Vatandaşın 50 bin ton fındığını aldılar, depolara koydular, satıp borçlarını ödemiyorlar.

Bize (Neden FİSKOBİRLİK'i değiştirmiyorsunuz?) diyorlar. Biz FİSKOBİRLİK'i değiştiremeyiz. Yönetimi delegeler seçer, Hükümet (Birliği kapattım, müdürü görevden aldım) diyemez. Fiyat açıklarken, satarken bize sormadılar. Fındık fiyatları düşüp vatandaşın karşısında ezilince feryat etmeye başladılar. Fındık bazı köylerin tek geçim kaynağı. Yeni mahsul 2006 ürünü çıkıyor. Bu yıl görüyoruz ki rekolte 650-700 bin ton olacak. Ama bu kafayla bu adamlar bu işi halledemezler. FİSKOBİRLİK, içinde yönetimi değiştirir, bu işi yapacak ehil adamları getirirlerse destek veririz.''

Bakan Pepe, fındık üreticisinin mağdur olmaması için konuyla ilgili Sanayi, Tarım, Maliye bakanlıklarıyla Devlet Bakanının görevlendirildiğini, yapılan çalışmaların kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını, tek temennilerinin çiftçiyi mağdur etmemek olduğunu kaydetti.

-KORU ORMANINI GEZDİ-

Özbey köyünde davul ve zurnayla karşılanan Bakan Pepe, köylülerle bir süre horon oynadı, kemençe çalmayı denedi.

Baltalık ormandan koru ormanına dönüştürülen bölgede inceleme yapan Pepe, 12,5 hektar baltalık ormanın koru ormanına çevrildiğini söyledi.

Bu çalışmalara başlamadan önce Osmanlı arşivlerine baktıklarını ifade eden Pepe, şöyle devam etti:

''1917 yılındaki orman planlama metninde görüldüğü gibi baltalık orman uygulaması geçici bir durumdur. Esas olan buraların koruya dönüştürülmesidir. Osmanlı bunu 90 yıl önce söylüyor. Biz bu çalışmaları bu yıl başlattık. Baltalıklar koruya dönüştürülürken orman köylüsü mağdur edilmeyecek. Önceden aldıkları ürünü, plan program dahilinde yine alabilecekler.''

Bakan Pepe, Kandıra ilçesindeki ziyaretinde de çay bahçesinde vatandaşlarla ve basın mensuplarıyla sohbet etti.

Gezisiyle ilgili açıklama yapan Pepe, vatandaşın çok ciddi sorunu olmadığını ve halkın içinde rahatlıkla gezebildiğini belirtti.

Halkla yüz yüze sohbet edip, sorunları dinlediğini ifade eden Pepe, şunları kaydetti:

''Vatandaşla serbest kürsü gibi karşı karşıya geliyoruz. Yüz yüze gelebiliyoruz. Problemini, arzusunu bize aktarıyor, biz de bu sayede vatandaşın nabzını tutuyoruz. Bu gezilerde, 4 yıllık çalışmalarımızın tabandaki, sokaktaki, çarşıdaki uygulamasını görüyoruz. Halkımızın dilek ve temennilerini alıyoruz. Nabzının nasıl attığını görüyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title