Haberler

Çevre Platformu Üyeleri, Kozak Yaylasına Gezi Düzenledi

Dikili Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Çevre Platformu üyeleri tarafında, 'Küresel Isınmayı Durdurmak İçin Harekete Geçin' sloganıyla, Kozak Yaylası'na gezi düzenledi. Geziye Dikili ve Bergama'dan 200'ün üzerinde vatandaş ile birlikte Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç katıldı. Kozak Piknik Alanında konuşan Özgüven, şunları kaydetti:

'Dünyamızın gelecekte yaşayacağı felaketleri tüm dünyaya haykırmak istiyoruz. Bu gün dünyada çok felaketler yaşanıyor. Sesimizi dünyaya duyurmamız lazım. Ama bu kadar insanla sesimizi duyurmamız mümkün değil diye düşünüyorum. Dikili'de Bergama'da çok büyük felaketler var. Bu felaketleri halkımız duymalı, bunun önlemini almalı. Şu anda çamların altındayız ve bunların binlercesi altın için kesildi. Devlet bu altıncıların buralarda çalışmalarını serbest bırakıyor. Bizler dayanışma içerisinde olursak hiç kimse hiç bir şey yapamayacaktır. Küçücük bir turist kasabası olan Dikili altına feda ediliyor. Baraj yapıldı, barajın suyu kirletiliyor. Altın çıkarmakla ilgili yaptıkları uğraşlar sonunda suyumuzu da kirlettiler. Bergama'da ve diğer yerleşim yerlerinde de bu kirlenme devam ediyor. Altın madencileri, muhtarlarımızın çoğuna kamyon aldı. Kamyonlarıyla hafriyat taşıyorlar, para kazanıyorlar ama bundan sonraki senelerde torunları kanserli olarak büyüyecekler. Bir kez daha uyarıyorum. Yıllar sonra yörede kıyamet gibi kanserli insanlarımız olacak.'

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, Bakırçay Belediyeler Birliği'nin özellikle çevreyi koruma konusunda duyarlılığını ve etkinliğini artırma çabası içerisinde olduğunu, ellerinden geldiğince Bakırçay Belediyeler Birliği Başkanı Osman Özgüven'e destek olacaklarını söyledi. Gönenç, 'Birlik olarak siyanürlü altın madeni konusunda kararlar aldık. Bundan sonra Bakırçay Belediyelerinde plastik torbayı kaldırma konusunda mutabakata vardık. 20 belediye artık çevre konusunda ortak hareket edecek' dedi.

Çevreciler daha sonra Kozak Atatürk heykelinin yanından doğa yürüyüşü başlattılar. Üç kilometre doğa yürüyüşü yapan çevreciler, daha sonra otobüslerle Dikili ve Bergama'ya döndüler.

(ÜE-BEL-STN) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title