Haberler

"Çevre" Paneline İlgisizlik

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Oğuz Kurdoğlu, toplumların bağımlı oldukları ekosistemleri yok etmenin, bir ekolojik intihar olduğunu söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, toplumların bağımlı oldukları ekosistemleri yok etmenin, bir ekolojik intihar olduğunu söyledi.

KTÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, 200 kişilik salonda düzenlenen "Çevre" konulu paneli 17 kişi izledi.

KTÜ Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burhan Sadıklar, paneli izlemeye gelenlere teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Kurdoğlu, panele gösterilen ilginin azlığına dikkati çekerek, katılımcılara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkürlerini sundu.

Türkiye'nin, pek çok kaynakta 2025 yılında su sıkıntısı çekecek ülkeler arasında gösterildiğini belirten Kurdoğlu, "Su, sanılanın aksine son derece kıt. Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde 2025 yılında dünyada 3 milyar kişinin su kıtlığı yaşayacağı, yani sağlıklı suya ulaşamayacağı söylenmektedir. Ülkemiz de su sıkıntısı çekecek ülkeler sınıfına giriyor. Çünkü günümüzde kişi başına yıllık bin 430 metreküp yıllık kişi başına düşen su miktarı söylenirken, 2025'de bin metreküpün altına düşecek. Bunun anlamı, bin metreküp ve aşağısı dünyada su sıkıntısı çeken ülkeler demektir" dedi.

Kurdoğlu, su kıtlığı çekecek ülkeler değerlendirmesi yapılırken bu hesaplamaya Hes'ler ve diğer yatırımların doğaya yaptığı tahribatların katılmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 2 binden fazla dere tipi HES yapılması planlanıyor. Artvin'den Samsun'a kadar yapılması planlanan 220 HES, 700'lere çıktı. İkizdere'de 72 kilometrelik dere üzerinde 22 HES yapılması planlanıyor. Yani 3 kilometreye 1 HES düşüyor. Hiçbir ekosistem bunu kaldıramaz. Su kaynağı sınırlı, talepler ise sonsuz. Toplumların bağımlı oldukları ekositemleri yok etmek, bir ekolojik intihardır."

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Murat Kaban - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Teknik Üniversitesi Dünya Çevre Günü Türkiye HES Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title