Haberler

Çevre Düzeni Planı’nda Genel İlkeler Belirlendi

Bursa Kent Konseyi tarafından yürütülen 'Bursa 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı çalıştayı' kapsamında konunun uzmanları tarafından belirlenen genel ilkeler kamuoyu ile paylaşıldı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, kısa sürede yerel demokrasi platformu haline gelen Kent Konseyi'nin bu çalıştay ile Bursa'nın geleceğine yön verdiğini kaydetti.

Bursa'da 4 meclis, 31 çalışma grubu ve 8 çalışma ofisiyle sivil toplumun, görüş ve önerilerini yönetim mekanizmalarına taşıyan Bursa Kent Konseyi, kentin anayasası olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının genel ilkelerini belirledi.

Bursa'nın geleceğini yakından ilgilendiren böyle önemli bir konuyu toplumun tüm kesimleriyle paylaşmayı hedefleyen Bursa Kent Konseyi, belirlenen ilkeleri Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda düzenlenen toplantı ile kamuoyuyla paylaştı.

Bursa Kent Konseyi bünyesinde gönüllü olarak faaliyet gösteren tüm çalışma gruplarının temsilcileri, çalıştayda hazırlık komitesinde görev alan akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Kent Konseyi'nin önemli bir görevi yerine getirdiğinin altını çizdi.

Toplumsal planlama

'Bursa 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı çalıştayı' ile ilgili süreci değerlendiren Pala, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde verilen bir önerge üzerine konunun Başkanlık makamı tarafından Kent Konseyi'ne havale edildiğini vurguladı. Toplumun tüm katmanlarının görüş ve beklentilerini yansıtan bir planlama yapılması amacıyla önemli bir görev üstlendiklerini hatırlatan Pala, "Çalıştay hazırlık komitemiz, Bursa'nın geleceğini şekillendirecek bu planlama ile ilgili olarak yaklaşık 7 aydır yoğun bir tempo ile çalıştı.

Bu çalışmalar sonucunda planlama aşamasında göz önüne alınması gereken 50'nin üzerinde genel ilke belirlendi. Bu ilkelerle ilgili olarak yine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademik ve meslek odalarını görüşlerini alarak, konuyu karar mercilerine aktaracağız. Hazırladığımız genel ilkelerin planlama aşamasında göz önünde bulundurulmasını umuyoruz" diye konuştu.

Kısa sürede yeni bir 'Bursa Markası' haline gelen Kent Konseyi'nin geçen 15 aylık süre içinde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Pala, 20 sergi, 155 konferans, 25 konser, 120 eğitim faaliyeti, 300 toplantı ve 20 sosyal etkinlikle bugüne kadar toplam 540 etkinliğin hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi.

"Mevcut planda revizyon şart oldu"

İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan Bebek, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Battal Keskin, çalıştay kapsamında hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çalıştay hazırlık komitesi adına çalışmalar hakkında bir sunum yapan İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan Bebek, 1998 yılında onaylanan bir çevre düzeni planı bulunmasına rağmen neden böyle bir planlamaya ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

1998 yılında onaylanan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının 1995 yılı verileri baz alınarak hazırlandığını ifade eden Bebek, Bursa'nın 2020 projeksiyonunu yansıtacak verilerin 12-15 yıl öncesine ait olduğunu kaydetti. Geçen zaman içinde nüfusun arttığını ve 1999 yılında büyük bir deprem felaketinin yaşandığını vurgulayan Bebek, mevcut planın depremsellik konusunda yetersiz olmasının da yeni plana duyulan ihtiyacı gösterdiğini kaydetti.

Daha sonra belirlenen genel ilkeler tartışmaya açıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri genel ilkeler hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Bu arada Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Çalıştay Hazırlık Komitesi'nde görev alan ve yoğun bir mesai harcayan Sosyal Politikalar Merkezi Başkanı Tahsin Bulut,

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker, U.Ü Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Feza Karaer, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Servet Büyükpoyraz, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Celil Çolak, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan Bebek, Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Uluay Koçak Güvener ve Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat İlkme'ye birer plaket verdi.

B

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title