Haberler

Ceviz Fidanları Toprakla Buluşuyor

Ceviz fidanları toprakla buluşuyorANKARA - Çankaya Belediyesi, Çankaya'nın kırsalında hayvancılığı desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği küçükbaş hayvan dağıtımından sonra şimdi de tarımı desteklemek için yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Ceviz fidanları toprakla buluşuyor

ANKARA - Çankaya Belediyesi, Çankaya'nın kırsalında hayvancılığı desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği küçükbaş hayvan dağıtımından sonra şimdi de tarımı desteklemek için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Belediye; Akarlar, Yayla, Çavuşlu, Karahasanlı, Tohumlar, Evciler ve Kömürcü halkına bin 500 ceviz fidanı dağıttı.

Göreve geldiği günden bu yana tarıma ve hayvancılığa destek projelerini art arda gerçekleştiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen son desteğini Çankaya'nın köylerinde tarımla uğraşanlara yaptı. Yeşile, doğaya ve tarıma büyük önem veren Çankaya Belediyesi, yedi kırsal mahallede bin 500 adet Kaman orijinal tohumundan elde edilmiş tür ve Chandler (Çetnır) türü ceviz fidanını törenle dağıttı. Yayla Köyü meydanında gerçekleşen törene, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, CHP Bala İlçe Başkanı Cengiz Ünlü, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, Çankaya Belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankaya kırsalında kalkınmayı destelemek için, bölgenin iklimi, toprak koşullarıyla uyumlu ve çiftçilerin talepleriyle örtüşen ceviz fidanı dağıtım töreni şenlik ortamında gerçekleşti. Fidan dağıtımı öncesi Çankaya Belediyesi saz sanatçıları eşliğinde Taylan Cansız türkülerle sahne aldı. HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu da sergiledikleri performans ile alanda bulunanlara çeşitli yörelerin halk danslarından oluşan bir gösteri sundu. Çiftçilere fidanlarını hediye etmek üzere sahneye gelen Levent Gök ilk olarak, köy sakinlerinden Adalet Şahin ile Mevlüt Şahin'e ceviz fidanlarını verdi. Belediye Başkanı Taşdelen'e teşekkür eden Gök, "Çiftçimizin, emekçimizin yanında olan bir belediye başkanına sahip olmaktan onur duyuyoruz" dedi.

Kırsal alanda yaşayan vatandaşlara her türlü belediyecilik hizmetinin yanı sıra ekonomik anlamda destek projeleri ile de fırsat sağlayan belediye, geçen sene de muhtarlar ve köy halkıyla birlikte hazırlanan 'Anlaşmalı Besicilik Projesi' kapsamında, kooperatif üyeleri arasından kurayla belirlenen 20 aileye 400 koyun, 20 koç verdi. Hayvanlardan elde edilen gelirin tarımsal kalkınma kooperatifine aktarıldığı projeden memnuniyetlerini dile getiren köy halkı, "Geçen sene aldığımız koyunlarımız kuzuladı, şimdi de bu fidanları toprakla buluşturacağız, dal verecek, kök salacak, gölgesinde hep birlikte oturacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Levent Gök Çavuşlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title