Haberler

Çevik Kuvvet Ekiplerinden Üniversitelerde Görevli Özel Güvenliğe Eğitim

Çevik kuvvet ekiplerinden üniversitelerde görevli özel güvenliğe eğitim

Her türlü saldırıya karşı müdahale eğitimi verildi

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından üniversitelerde görev yapan özel güvenlik görevlilerine eğitim verildi. Teorik eğitimin ardından gerçekleştirilen pratik eğitimde her türlü saldırıya karşı korunma yöntemleri gösterildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından üniversitelerde görev yapan özel güvenlik görevlilerine yönelik olarak "Terör Saldırıları, Toplumsal Olaylara Müdahale ve şüpheli şahıs, paket, poşet, maddelere karşı alınacak tedbirler" konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde gaz, havai fişek ve molotoftan korunma yöntemleri öğretildi. Üniversitelerde görevli 200 güvenlik amirinin eğitiminin ardından personel eğitimleri devam edecek.

"Teorik eğitimi burada pratik hale dönüştüreceğiz"

Eğitim Büro Amiri Komiser Yardımcısı Fırat Orhan, "İl Emniyet Müdürümüz Dr. Mustafa Çalışkan'ın talimatlarıyla üniversitede çalışan özel güvenliklere daha önce yaptığımız teorik eğitimi burada pratik hale dönüştüreceğiz. Uygulamalı eğitim vereceğiz. Eğitimimiz içerisinde kapama düzenlerimiz, kalkanımız, jop kullanma ve daha sonrasında havai fişek molotoflu saldırıya karşı nasıl müdahale etme, en sonunda da gazlı müdahalede gazın etkisinden kurtulma yolunu anlatacağız" dedi.

"Şu anda 200 kişiye eğitim vereceğiz"

Özel güvenliklere en iyi şekilde eğitim vermeye çalıştıklarını ifade eden Orhan, "Üniversitede herhangi bir gerginlik olduğunda, kapama noktası oluşturulması gerektiğinde oraları kapatmak için öğrencilerin ve vatandaşların belli bir noktaya geçmesini engellemek için kullanacağız. Şu anda 200 kişiye eğitim vereceğiz. Hepsi özel güvenlik olarak üniversitede çalışıyorlar. Üniversitelerin güvenliğinden sorumlu arkadaşlar. En iyi şekilde eğitimlerini vermeye çalışıyoruz" dedi.

"Dışarıda ne yaşayabileceklerse hepsini yaşatacağız"

Orhan konuşmasının devamında,"Eğitimler sonunda tam olarak doğru müdahale etme şeklini, vatandaşa zarar vermeden en kolay, en iyi şekilde olayı yatıştırmayı öğrenmiş olacaklar. Bire bir dışarıda ne yaşayabileceklerse hepsini yaşatacağız ve görmelerini sağlayacağız. Dışarıda pratikleşsin ve bir anda heyecanlanıp ne yapacaklarını şaşırmalarını engellemek istiyoruz. Pratik hale dönüştürmeye çalışacağız" dedi.

"Eğitimler bu düzeyde devam edecek"

Özel güvenlik amirlerinden sonra personellere eğitim verileceğini söyleyen Orhan, "Amirler başlarında olduğu için şimdilik amirlere öğretiyoruz. Daha sonraki programlarımızda yine müdürümüzün talimatıyla personellere de eğitimlerimizi vereceğiz. Teorik derslerimiz de vardı. Topluluğa karşı hitap, onlarla anlaşma, çevik kuvvetin toplu gösterilere karşı nasıl hareket etmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi. Sosyal patlamayı engellemek amaçlı eğitimler verildi. Eğitimler bu düzeyde devam edecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bayrampaşa 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title