Haberler

"Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde" sergisi online gösterimde

Güncelleme:

Rezan Has Müzesi, 3 yıl önce düzenlenen, yaklaşık 500 yıllık bir geleneğin izini süren "Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde" sergisini Google Arts & Culture platformuna taşıyarak tüm dünyadan sanatseverlerinin beğenisine sundu.

Rezan Has Müzesi, 3 yıl önce düzenlenen, yaklaşık 500 yıllık bir geleneğin izini süren "Cevher ve Zanaat: Kapalıçarşı Ustalarının İzinde" sergisini Google Arts & Culture platformuna taşıyarak tüm dünyadan sanatseverlerinin beğenisine sundu.

Türkiye'nin önemli kültürel ve finansal kilit noktalarından biri olan Kapalıçarşı'da yaşamaya devam eden kuyumculuk geleneğinin geçmişi, güncel durumu ve etrafında oluşan kültürel birikim ve hayat biçimleri sergide ele alınıyor.

TÜBİTAK tarafından 2013-2015 arasında desteklenen araştırma projesinin bulguları üzerinden, Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlileri Doç. Dr. Ayşe Coşkun ve Prof. Dr. Yonca Kösebay'ın küratörlüğünde hazırlanan sergi, elde mücevher işleyen, mesleğin muhtemel son temsilcileri kuyum ustaları ve onların nadide işlerinin odağında zanaat-usta-çırak geleneğini izleyiciye yansıtıyor.

Sergide 21 zanaatkarın eserleri yer alıyor

Sergide eserleriyle yer alan mıhlayıcı, mineci ve kalemkar ustası 21 zanaatkarın çoğu, Kapalıçarşı'nın yüzlerce yıllık hanlarında yer alan atölyelerinde sanatlarını yaşatıyor.

Ustaların el emeği göz nuru eserleri, geleneğin 500 yıllık öyküsü ve ayrıntılı teknikleri Google Arts & Culture platformunda üç ayrı başlıkta incelenebilir.

Rezan Has Müzesi, Google Arts & Culture ile 5 yıldır sürdürdüğü iş birliği kapsamında daha önce de "Neolitik'ten Selçuklu'ya Sessiz Tanıklar", "Urartu Takı Koleksiyonu", "Hasankeyf'i Bilir misin?" ve "Cibali Tütün ve Sigara Fabrikası: Emeğin Mekanı" sergilerini uluslararası ziyarete açmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Google Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title