Haberler

Cevdet Yılmaz: "Terörün, Şiddetin, Gündemimizi Işgal Etmesine Müsaade Etmemeliyiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili, "Her terör eylemi aynı zamanda bir propaganda eylemidir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili, "Her terör eylemi aynı zamanda bir propaganda eylemidir. Terörün, şiddetin, gündemimizi de işgal etmesine müsaade etmemeliyiz." dedi.

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezinde Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen "Bingöl Kültür Günleri" programında konuşan Yılmaz, Diyarbakır'da düzenlenen terör saldırısına değindi.

Terör eylemlerinin son bulmasını temenni eden Yılmaz, "Bu alçakça terör eylemlerinin son bulmasını temenni ediyorum. Bunu yapanları da lanetliyorum. Adeta çukur siyasetine, 15 Temmuz hain darbe girişimlerine prim vermeyen halkı cezalandırma anlayışı içerisinde yapılan bu eylemlerin hiçbir sorun üretmeyeceğini, tam aksine halkımızın bu girişimlere karşı azmini, direnişini daha da artıracağını ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin demokratik, gelişen ve kalkınan bir ülke olduğunu vurgulayarak, herkesin birbirine benzediği bir dünyanın çekilmez olacağını, farklı görüşlere ve dillere sahip olunmanın yanı sıra insani değerlere göre hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Uluslararası güç odaklarının maşası haline gelmiş, bulunduğu toprağa yabancılaşmış, geçmişten getirdiği hiçbir değeri bugüne taşıyamayan, köksüz hareketler zaman içerisinde yok olup gidecektir" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Her terör eylemi aynı zamanda bir propaganda eylemidir. Terörün, şiddetin, gündemimizi de işgal etmesine müsaade etmemeliyiz. Terör eylemleriyle bütün hayatımızı, gündemimizi istila etmeye çalışanlara karşı biz değerlerimizi, kültürümüzü ve bu topraklara ait olan tarihi birikimimizi yeniden dirilterek, geleceğe yürümeliyiz. Bu anlamda bu kültür günlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Konuşmaların ardından Cihannuma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen ve Yazar Ömer Yılmaz, saz çalıp "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü söyledi ve Şen, türküyü kardeşlik için söylediklerini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz Ömer Yılmaz Diyarbakır AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title