Haberler

Cevdet Yılmaz, Byegm'nin 'Fotoğraflarla 15 Temmuz' Sergisini Ziyaret Etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, BYEGM’nin ‘Fotoğraflarla 15 Temmuz’ sergisini ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, BYEGM'nin 'Fotoğraflarla 15 Temmuz' sergisini ziyaret etti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında açtığı 'Fotoğraflara 15 Temmuz Sergisi' siyaset dünyasından, bürokrasiden, sanatseverlerden ve vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. BYEGM'nin Basın, Kültür ve Sanat Merkezi'nde 20 Temmuz'a kadar ziyarete açık kalacak olan sergiye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuk oldu.

BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ile birlikte sergiyi gezen Yılmaz, fotoğraflar ve serginin ziyaretçi notlarına ilişkin bilgi aldı. BYEGM'nin 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamındaki faaliyetlerini çok kıymetli bulduğunu ifade eden Yılmaz, şahit olduğumuz destanı, uluslararası boyutta anlatmanın önemine dikkat çekti.

Köklü bir geleneği olan BYEGM'nin aynı zamanda değişen dünyaya çok iyi ayak uydurabildiğini dile getiren Yılmaz, özellikle son 1 yıllık süreçte kurumun çok önemli görevler icra ettiğini belirtti. Yılmaz, yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi yaşadık. Aynı gün milletimizin destansı bir direnişine sahne oldu. Nesiller boyu anlatılacak bir kahramanlığa şahit olduk. Bu yurt içinde yaşandı ve biliniyor. Yurt içindeki medyamız bunu aktardı. Ama yurt dışında maalesef hak ettiği ilgiyi görmedi bu destansı direniş. Tam aksine gölgelendi."

15 Temmuz gecesi yaşananların dünyada bugüne kadar tam olarak anlaşılmadığı, dolayısıyla hak ettiği değerin verilmediğini anlatan Yılmaz, "Bir taraftan terör örgütlerinin yurt dışında oluşturmaya çalıştığı algılar, bir taraftan Türkiye üzerinde hesabı olan uluslararası güçlerin yapmaya çalıştıklarını düşündüğümüzde kendimizi yurt dışına çok güçlü bir şekilde anlatma ihtiyacımız var. Dolayısıyla BYEGM'nin uluslararası boyutta yaptığı çalışmaları çok çok önemsiyor ve çok değerli görüyorum" dedi.

Sergi ziyaret sonrasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı makamında ağırlayan Genel Müdür Mehmet Akarca, konuğuna, darbe gecesi bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yıkılan duvarlarından kopan mermer parçalarından hazırlanan kartı takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Türkiye Akarca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title