Haberler

Cevap Verme Gereği Görmüyorum

Baykal, Tuncay Güney'in Hakkındaki İddialarına İlişkin Olarak, 'Aklı Başında Her Türk Vatandaşı Bunun Söz Konusu Olamayacağını Çok İyi Biliyordur. Bunun İçin Ben Cevap Verme Gereği de Görmüyorum' Dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tuncay Güney'in, hakkındaki iddialarına ilişkin olarak, ''Aklı başında her Türk vatandaşı bunun söz konusu olamayacağını çok iyi biliyordur. Bunun için ben cevap verme gereği de görmüyorum'' dedi.

Star TV'nin ana haber bültenine katılan Deniz Baykal, Tuncay Güney'in dün TRT'de katıldığı programda kendisine yönelik iddialarının hatırlatılması üzerine, her ülkede bu tür düşünen ve konuşan kişiler olabileceğini, ancak ciddi bir ülkede bunun gündemi belirlemesine izin verilemeyeceğini söyledi.

Bu kişinin açıklamaların bütün televizyon kanallarında defalarca yayınlanarak, etrafında ''bir siyasi aydınlatma gerçekleştirmeye çalışıldığını'' ifade eden Baykal, ''Bunu ülkemize yakıştıramıyorum. Türkiye'ye yakıştıramıyorum'' dedi.

Deniz Baykal, şöyle konuştu:

''Gerek kamuoyumuzun gerek devletin önemli kurumlarının, organlarının böyle sözlerle zamanını, enerjisini israf ederek uğraşmasını, ne onlara yakıştırabiliyorum ne Türkiye'ye yakıştırabiliyorum. Anlamak mümkün değil. Tam bir deli saçması. Oynuyor Türkiye'yle. Yaptığı açıklamalarla Türkiye'yle oynuyor, alay ediyor.''

Devletin en ciddi, soğukkanlı olması gereken kurumlarının yargının, güvenlik güçlerinin günlerce, saatlerce bu kişinin iddialarıyla meşgul olmasını Türkiye'ye yakıştıramadığını ifade eden Baykal, Güney'in kendisine yönelik iddialarını ise ciddiye almasının, önemsemesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Baykal, iddialarla ilgili olarak CHP'li yöneticilerin tepki gösterdiğini, çeşitli açıklamalar yaptığını belirterek, Güney'in sözlerinin TRT gibi kamu sorumluluğu olan, ciddi bir yayın kuruluşu aracılığıyla kamuoyuna aktarılmış olmasının ise kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title