Haberler

Çetkoder'den Organ Bağışı Çağrısı

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (Çetkoder) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 3-9 Kasım Tarihleri Arasındaki "Organ Bağışı Haftası" Dolayısıyla Bir Dizi Etkinlik Düzenlediklerini Belirterek, Herkesi Organ Bağışı Yapmaya Çağırdı.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 3-9 Kasım tarihleri arasındaki "Organ Bağışı Haftası" dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek, herkesi organ bağışı yapmaya çağırdı.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, hafta dolayısıyla dernek olarak "Bir organın bağışı, dindirir bin bir gözyaşı" sloganıyla organ bağışı kampanyası başlattıklarını kaydetti. Bu çerçevede insanların organ bağışı konusundaki duyarlılığını artırmak için bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini ifade eden Göktaş, "Organ bağışı bir yaşam bağışıdır. Sizler de, bizler de birer yaşam armağan edebiliriz. Bir faninin bırakabileceği en güzel miras hayatta iken organ bağışıdır. Organ bağışı ülkemizde yaygın

değildir. Avrupa ülkelerinde ve ABD'de organ bağışı gelişirken bizde yaygın hale gelmemiş ve halen tedirginlik ve tereddütler yaşanmaktadır. Oysa ülkemizde böbrek makinelerine bağlı o kadar çok insan var ki, sayamayız" dedi.

Göktaş, ÇETKODER olarak 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecekleri etkinliklerle, insanları organ bağışına duyarlı hale getirmek için seminerler hazırladıklarını ve yurt genelinde afişli kampanya düzenlediklerini sözlerine ekledi.

(HK-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title