Haberler

Çetkoder'den Genel Başkan Sultasına Eleştiri

Mustafa Ercan/mersin, (Dha)

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

GENEL merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) üyeleri, Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesini istedi, siyasi partilerde genel başkan sultasını eleştiren mini bir gösteri yaptı.

ÇETKODER binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, Genel Başkan Mustafa Göktaş ile birlikte, 'Siz her şeyin iyisisiniz sayın genel başkanım', 'Doğru sayın genel başkanım', 'Evet sayın genel başkanım', 'Emriniz olur sayın genel başkanım', 'Haşa sayın genel başkanım', 'Kusurumuz olmuş ise affet sayın genel başkanım', 'Her şey çok güzel sayın genel başkanım', 'İşler çok iyi, partimiz birinci parti sayın genel başkanım', 'Sayenizde 300 vekille meclisteyiz sayın genel başkanım' ve 'Bir himmet buyursanız efendim' dövizleri taşıdı.

Burada konuşan ÇETKODER Başkanı Göktaş, Siyasi Partiler Yasası'nın bir an önce değiştirilmesinin hem vatandaş hem de devletin yararına olacağını savundu. Yasanın liderler sultası yarattığını ifade ederek, ''Partiler her yıl hazineden yardım almaktalar. Dünyanın hiçbir yerinde bu uygulama yoktur. Üstelik alınan yardımla kime nereye hizmet ettikleri belirsiz. Harcamalar kağıda, naylon poşete, rozete ve reklamasyona gidiyor. Partilerin yaptığı çalışmaların anayasaya ve kanuna göre demokrasiye aykırı olmaması gerekir ama bakın iç uygulamalarda demokrasiden bahsetmek mümkün değil'' dedi.

Göktaş, konuşmasının ardından sembolik olarak üzerine 'X partisi Genel Başkanı' yazılı ve takım giyinen bir kişi öne çıkarttı. Grupta bulunan bir kaç kişi de sembolik genel başkan çevresinde toplanarak ellerini ve eteklerini öpüp ayakkabılarını sildi. Bazıları da yerlere kadar eğilip saygı gösterme yarışına girerken diğer üyelerde yaşananları protesto etti. Eylemin ardından dernek üyeleri olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title