Haberler

Çeşme Ve Alaçatı'nın Gurur Günü

Güncelleme:

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Korkut Denizeri, Çeşme ve Alaçatı'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümününü çoşkuyla kutladıklarını söyledi.

Denizeri: "Kurtuluşun mirasına sahip çıkıyoruz"

15 Eylül Alaçatı ve 16 Eylül'ün Çeşme'nin düşman işgalinden kurtulduğu gün olduğunu ifade eden Korkut Denizeri, "Bu anlamlı ve mutlu günü bize yaşatan, başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Kurtuluş gününün sadece "Varlığımızın, namusumuzun, hürriyetimizin işgalden kurtulduğu gün" olarak değil aynı zamanda kuruluş günü olduğunu da söyleyen Denizeri, "Kurtuluş, küllerinden tekrar doğuştur. Destandır, inançtır, hürriyettir, gururdur, kıvançtır. 15 Eylül'de Alaçatı, 16 Eylül'de ise Çeşme emperyal güçlerin Türkiye üzerindeki emellerini gerçekleştirmesine engel olmuş ve işgalden kurtulmuştur. 96 yıldır barış ve huzur içinde bu mavi denizi, verimli toprakları ve tertemiz havayı yaşıyoruz. Alaçatı Turizm Derneği olarak bu toprakların bize miras bırakıldığı gibi tertemiz kalması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

-

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alaçatı Korkut Çeşme Güncel Haberler

title