Haberler

Çeşme'de 59 Sığınmacı Yakalandı

- Çeşme'de 59 sığınmacı yakalandıİZMİR - İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 59 sığınmacı, Sahil Güvenlik engeline takıldı.

- Çeşme'de 59 sığınmacı yakalandı

İZMİR - İzmir'in Çeşme ilçesinden Yunanistan'ın Sakız adasına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 59 sığınmacı, Sahil Güvenlik engeline takıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme körfezinde devriye görevi yapan TCSG 4 Sahil Güvenlik botu, saat 06.30 sıralarında, Uç Burun açıklarında bir şişme bot belirledi. Sahil Güvenlik ekipleri, şişme bota müdahale ederek durdurdular.

Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu Suriye uyruklu sığınmacılar, Çeşme iskelesine getirildiler. Sahil Güvenlik ekipleri sığınmacılara bisküvi ve meyve suyu dağıtarak ihtiyaçlarını gidermeye çalıştılar. Sığınmacıların can yeleklerine de imha edilmek üzere el konuldu.

Sığınmacıların arasında bulunan 2 aylık Ali Hüseyin bebek ve 3 aylık Ahmet bebek dikkatleri çekerken, Aslan Abdülaziz'in açıklamaları da yürekleri burktu. Abdülaziz, Türkiye'ye bir ay kadar önce geldiğini belirterek, Almanya'ya kaçmak için yol arayışına girdiğini anlattı. İzmir'in Basmane semtinde insan kaçakçılarıyla bağlantı kuran Abdülaziz, yurt dışına kaçabilmek için 500 dolar ödediğini belirtti. Diğer göçmenlerle birlikte Çeşme'ye getirildiğini söyleyen, Abdülaziz, şişme botla denize açıldıklarını, ancak kısa süre sonra Sahil Güvenlik botunun müdahalesiyle umutlarının yarım kaldığını ifade etti. Ailesinin 2 yıl önce Almanya'ya gittiğini de anlatan Abdülaziz, savaştan kaçtığını, amacının eşi ve çocuğuyla birlikte Almanya'daki ailesinin yanına gitmek ve orada yeni bir hayata başlamak olduğunu söyledi.

Sığınmacıların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sultan Abdülaziz Yunanistan İzmir Çeşme 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title