Haberler

Çeşme Belediyesi roman vatandaşların çadırlarını kaldırdı

Güncelleme:

Çeşme Belediyesi roman vatandaşların çadırlarını kaldırdı

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve partililerin seçim döneminde verdiği sözleri tutmadığını öne süren roman vatandaşlardan bazıları yıkım esnasında sinir krizi geçirdi

İZMİR - İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı'da roman vatandaşların yaşadığı yaklaşık 100 çadır Çeşme Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım nedeniyle bazı roman vatandaşlar sinir krizi geçirirken, yıkıma direnen bir kişi gözaltına alındı.

Ünlü turizm bölgesi Alaçatı'nın Şahintepe bölgesinde yaklaşık 10 yıldır çadır ve barakalarda yaşam mücadelesi veren roman vatandaşları, bu sabah bölgeye gelen Çeşme Belediyesi yıkım ekiplerini karşılarında buldu. Ekipler, zabıta ve emniyet görevlileri nezaretinde yaklaşık 300 roman vatandaşın yaşadığı 100 çadırı yıktı. Roman vatandaşlardan bazıları yıkım sırasında ekiplere direnirken, yaşanan gerginlikte 1 kişi gözaltına alındı. Yaşam alanları yıkılan bazı vatandaşların sinir krizi geçirdiği görüntülere yansıdı. Kısa bir süre sonra çadırların bulunduğu alan enkaz yığınları ile doldu.

Bölgede uzun süredir yaşadıklarını ve kendilerine seçim dönemi sözler verildiğini ifade eden Roman vatandaşlar, Çeşme Belediyesine tepki gösterdi.

"Çeşme Belediyesi 'yıkmayacağız' deyip yıktı"

Bir bölge sakini vatandaş, "Bize Çeşme'den gelip 'evinizi, ocağınızı yıkmayacağız' dediler. Biz de sevindik. 'Konteynerler, evler yaptırılacak' dendi. Hani neredeler? Hepsi boş. Bizi kandırıyorlar. Çoluğumuz çocuğumuz ne yiyecek, ne içecek? Eşyalarımızı, yatağımızı yere attılar. Elinizi vicdanınıza koyun. Bizi yerlerde sürüklediler. Oy zamanı 'anam, bacım' diyorlar. Şimdi de köpek yerine sayıyorlar bizi. Bizim çoluğumuz çocuğumuz insan değil mi? Çeşme Belediyesi 'yıkmayacağız' dedi ama yıktı" derken, bir diğer bölge sakini ise, "Biz çoluk çocuk burada yaşıyoruz. Kimseye bir zararımız yok. Biz bu vatanın insanı değil miyiz? Halimizi görüyorsunuz. Bize 'size konteyner getireceğiz' dediler. Bize bir iki ay baktılar, sonra da burnumuzdan getirdiler. İki karton verdiler, sonra burnumuzdan çıkardılar" diye konuştu. Roman vatandaşlar, sabah saatlerinden bu yana çile çektiklerini, aç susuz bir şekilde yıkılan çadırların başında kaldıklarını söyledi.

Roman milletvekili bölgeye gitmişti

Göz yaşları içerisinde eşyalarını toparlayıp arabalarına yükleyen roman vatandaşları, kendileri gibi roman olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'ya da tepki gösterdiler. Purçu, yaklaşık bir ay önce bölgeye giderek bazı açıklamalarda bulunmuştu. Çeşme'de çadır ve barakalarda elektrik, su, korunma, eğitim, hijyen ve sağlıklı gıda olanaklarından yoksun, geçimini kağıt toplayarak ve gündelik işlerde çalışarak sağlayan Roman vatandaşların olduğunu belirten Purçu, "Çevre Şehircilik Bakanlığı, İzmir Valiliği, Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi ile ortaklaşa bir rapor hazırlayarak fon kaynakları oluşturmak, arazi temini, tahsis edilen arazi üzerine konutlar yapmak ve bunları ihtiyaç sahiplerinin kullanımlarına sunmak istiyoruz" demişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme Belediyesi İzmir Çeşme Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title