Haberler

Cerrah: ''Emniyet Müdürlüğünün Önceliği Uyuşturucu İle Mücadele''

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, ''İstanbul Emniyet Müdürlüğünün uyuşturucu ile mücadelede birinci önceliği, sokak satıcılarına yönelik önleyici ve koruyucu tedbirleri almaktır'' dedi.

Cerrah, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmalara ilişkin basın mensuplarına çeşitli bilgiler verdi.

Eroin yakalamaları konusuna değinen Cerrah, ''Eroinde Türkiye yakalaması, AB üyesi 25 ülkenin yakalamasına eşit seviyededir. Türkiye'de 2004 ve 2005 yıllarındaki tüm yakalamaların yüzde 50'sinin İstanbul polisi tarafından yapıldığını belirtmek istiyorum'' diye konuştu.

Cerrah, İstanbul'da, 2005 yılında Adli Tıp Kurumuna intikal eden şüpheli ölüm olaylarından 55'inin uyuşturucu maddelerden kaynaklandığının tespit edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Hiç olmaması temenni edilen bu üzücü olayların Avrupa ülkeleri ile kıyaslanması doğru olmamakla birlikte, Uyuşturucu Maddeler ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi verilerine göre, Batı Avrupa'da 2002 yılında 7 bin 122 kişi uyuşturucu maddelerden kaynaklanan sebeplerden dolayı hayatını kaybetmiştir.''

Celalettin Cerrah, ''İstanbul Emniyet Müdürlüğünün uyuşturucu ile mücadelede birinci önceliği, sokak satıcılarına yönelik önleyici ve koruyucu tedbirleri almaktır'' dedi.

İstanbul'da 1 Ocak 2006 tarihinden bu yana sokak satıcılarına yönelik 771 ayrı operasyon gerçekleştirildiğini vurgulayan Cerrah, bu operasyonlarda 63 kilo 428 gram eroin, 554 kilogram esrar, 54 kilogram kokain, 646 bin 881 adet sentetik uyuşturucu hap, 49 kilo 84 gram afyon sakızı ve 44 tabanca ele geçirildiğini, 87'si yabancı uyruklu 1498 kişinin gözaltına alınarak haklarında yasal işlem yapıldığını söyledi.

Cerrah, İstanbul'da toplam 719 üniversite, yüksek okul ve lise ile buralara devam eden 765 bin öğrenci bulunduğunu hatırlattı.

Kentte 878 adet irili ufaklı bar, pavyon, gece kulübü ve benzeri eğlence yerlerinin mevcut olduğunu ifade eden Cerrah, 2006 yılının ilk yarısında bu yerlerde narkotik polisi tarafından 2 bin 983 kez uygulama ve asayiş kontrolleri yapıldığını kaydetti.

Cerrah, bu yerlerde yapılan kontrollerde 1972 gram esrar, 5 bin 80 adet sentetik hap, 25 gram eroin, 2 gram kokain ve 35 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildiğini, usulsüzlükten dolayı 761 işyeri hakkında yasal işlem yapıldığını, bu çalışmalar sonucunda da 4 bin 453 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Emniyet Müdürü Cerrah, Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından son 4 yıl içerisinde düzenlenen 650 konferans ile yaklaşık 325 bin gence uyuşturucuyla mücadele konusunda eğitim verildiğini, konferansların öğretmenlere, öğrencilere ve anne-babalara yönelik olarak 3 ayrı kategoride gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title