Haberler

Cern'deki Deneyin Üst Düzey Koordinatörlerden Dr. Rembser Türkiye'ye Geliyor!

BASIN BüLTENİDİR.

BASIN BüLTENİDİR.

Dünyanın gözünün çevrildiği asrın deneyinin proje yürütücülerinden Dr. Christoph Rembser’in Türkiye’de ilk kez vereceği konferansa ev sahipliği yapılması, bilim dünyası adına önemli ve prestijli bir adım olacak...

CERN’de 30 Mart 2010 Salı günü rekor enerji ile tekrar başlayan “Atlas Deneyi”nin üst düzey koordinatörlerinden Dr. Christoph Rembser, Doğuş üniversitesi’nde konferans verecek. Rembser’in konferansı, deney başladıktan sonra CERN’den ülkemize gelen ilk bilim insanının ağırlanması ve çalışmalara ilişkin bilgi aktarması açısından, önemli bir organizasyon olacak.

Dr. Rembser’in İngilizce olarak vereceği konferansın konusu “Büyük Hadron çarpıştırıcısı Fiziği ve Büyük Hadron çarpıştırıcısı” olacak. Konferans, 26 Nisan 2010 Pazartesi günü H Blok Tiyatro Salonu’nda 10.30 – 11.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek; bilimadamı, 11.30 – 12.00 saatleri arasında ise katılımcılardan gelecek soruları yanıtlayacak.

Dünyanın en büyük, en karmaşık makinesi

Büyük Hadron çarpıştırıcısı’nın yaşama geçirildiği günlerde ATLAS deneyinin alt detektör gruplarından birinin proje yürütücüsü olan Dr. Rembser’in ülkemize gelmesi, bilim dünyası açısından oldukça önemli bir akademik etkinlik olacak. Konferansta; "deney sayesinde evrenin büyük patlamadan saniyenin milyon kere milyonda biri sonrasında nasıl göründüğünün anlaşılmasının sağlanacağı" üzerinde durulacak. Şimdiye kadar kurulan en büyük, en karmaşık detektörleri ve evrenin gizemlerini merak eden herkes, konferansa davetli.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Basın Bültenleri

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title